Mülteci krizine mimari çözümler aranacak

Güncelleme Tarihi:

Mülteci krizine mimari çözümler aranacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 14:08

Mülteci krizine mimari çözümler aranacak

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Bölümü, düzenleyeceği uluslararası sempozyumla Türkiye’de ve dünyada devam eden mülteci krizine yeniden dikkat çekiyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve farklı disiplinlerden gelen uzmanlarla masaya yatırılacak olan mülteci krizi, İKÜ Mimarlık Bölümü ve Norveç’ten Bergen School of Architecture işbirliği ile gerçekleşecek. Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) tarafından da desteklenen “Acil Durumda Mimarlık: Sığınmacı/Mülteci Krizini Yeniden Düşünmek” başlıklı sempozyum 17-18 Kasım tarihleri arasında İKÜ Ataköy Yerleşkesi’nde düzenlenecek.

Farklı disiplinlerden yenilikçi yaklaşımların sunulacağı 2 günlük sempozyumda; Sığınmacı/Mülteci Krizine Çözüm Aracı Olarak Tasarım, Sığınmacı/Mülteci Mekanları ve Esneklik, Sığınmacıların/Mültecilerin Aidiyet Sorunsalı ve Nekahat Mekanları, Farkındalığı Artırmak İçin Mimari Tasarım Eğitimi, Ekonomik ve Politik Yönler, Sığınmacı/Mülteci Mekanlarının Sosyal ve Psikolojik Boyutları, Maliyet, Zaman ve Risk Yönetimi, Bilgi Yönetimi, Konstrüksiyon, Malzeme ve Altyapı, Yenilikçi Teknolojiler ile Endüstride Yeni Eğilimler, Bilgi Teknolojileri ve Kitle Kaynak Çözümler gibi başlıklar konuşulacak.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!