Mülteci çocuklardan İzmir konseri

Güncelleme Tarihi:

Mülteci çocuklardan İzmir konseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 11:08

Mülteci çocuklardan İzmir konseri

Haberin Devamı

HATAY Büyükşehir Belediyesi'nin savaş mağduru çocuklardan oluşturduğu Büyükşehir Belediyesi Mülteci Çocuklar Korosu, İzmir'de 'Bestelerle Barışa Yolculuk' adlı konserde sahne aldı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen konseri Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Gurup Başkan Vekili Özgür Özel, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli izledi. Türkçe, Arapça, Fransızca ve İngilizce eserler seslendiren koronun performansı büyük beğeni topladı.

Başkan Savaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, savaş mağduru çocuklarla oluşturulan koronun barışa ve kardeşliğe katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi. Savaş "Ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşlarımızın misafirlikleri sürecinde çocuklara savaşın kötü yüzünü unutturabilmek ve psikolojik destek verebilmek amacıyla kurduğumuz bu koroyla dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Bizler diliyoruz ki Ortadoğu'daki savaş bir an önce bitsin ve burada barış türküleri söyleyen çocuklarımız, aileleriyle birlikte kendi yurtlarına dönebilsin" dedi.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!