Mülteci çocuklara özel 3’ü bir arada etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Mülteci çocuklara özel 3’ü bir arada etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 10:39

Hessen Milletvekili Turgut Yüksel’in inisiyatifiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann himayesinde mülteci gençler ve çocuklar için ‘Sosyal, uyum, spor’ adıyla etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

ETKİNLİĞE, Frankfurt Eğitim ve Uyum Encümeni Sylvia Weber, Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası’nın yanı sıra Eintracht Frankfurt, SG Bornheim, Escrima Club Frankfurt, Unlimited Sport Center-Boxcompanie Nordwest gibi spor kulüpleri ile Frankfurt Sport Birliği (Sportkreis) ve Hessen Spor Gençliği (Sportjugend) adlı kurumlar da destek verdi. 

Mülteci çocuklara özel 3’ü bir arada etkinlik

Frankfurt’taki mülteci gençleri, spor klüpleri, mülteci yardım inisiyatifleri ve yurtlarını bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Turgut Yüksel, şunları söyledi:

MESLEK EĞİTİMİ KONUSUNDA DA BİLGİ ALDILAR

“Bugün etkinlikte, ailesini ülkelerinde bırakıp gelen çocuklarla sosyal çalışma gruplarından gönüllüler ve sporcular yer aldı. Mülteci çocuklar, danstan Uzak Doğu sporlarına, basketboldan hentbola, futboldan masa tenisine kadar birbirinden farklı spor dalını deneme fırsatı buldu. Ayrıca meslek eğitimi ve iş hayatı konusunda da bilgilendirme standları oluşturuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Feldmann’ın himayesinde gerçekleşen etkinlik, sosyal uyuma destek veren bir faaliyet oldu. Büyük ilgi görmesi beni çok memnun etti.”
Etkinliğe Hessen Türk Toplumu (TG Hessen) gönüllüleri de destek verdi. Turgut Yüksel, Kültür ve Eğitim Derneği (Kubi), TG Hessen Gönüllüleri ile etkinliği organize eden Awo Frankfurt sosyal hizmet kuruluşu, Spor Birliği ve Spor Gençliği’ne teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!