Mülteci çocuğun öldürülmesinde Alman polisinin ihmali ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Mülteci çocuğun öldürülmesinde Alman polisinin ihmali ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 16:42

Almanya'nın başkenti Berlin'de Muhammed adlı mülteci çocuğun Ekim ayında tecavüze uğrayıp öldürülmesinde polisin ihmali ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Berlin'de anne ve babasıyla birlikte kaldığı mülteci kampında 1 Ekim 2015 tarihinde kaybolan ve bir daha da bulunamayan Muhammed'in cansız bedeni katil zanlısı Silvio S.’ye ait arabanın bagajında bulunmuştu. Zanlının Muhammed'i kaçırdıktan bir gün sonra 2 Ekim'de öldürdüğü de ortaya çıktı. Der Spiegel’in haberine göre soruşturmayı yürüten yetkililer çocuğun kaçırıldığı yerle ilgili video görüntülerini günler sonra değerlendirdi. 


Muhammed, Berlin Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi’nin (Lageso) avlusunda kaybolmuştu. Yeşiller’den Benedikt Lux’a göre polis bir bekçinin aktardığı yanlış bilgilere inandı.

Lux şöyle konuştu: “Polis bir bekçiye Lageso alanının kamerayla izlendiği bilgisinin doğru olup olmadığını sormuş. Bekçi 'hayır' deyince ifadesine inanmışlar ve aslında kamera olduğunu birkaç gün sonra öğrenmişler.”

Haberin Devamı


Mülteci çocuğun öldürülmesinde Alman polisinin ihmali ortaya çıktı


Muhammed 1 Ekim tarihinde kaybolmuş, Silvio S. adlı bir kişi tarafından kaçırılıp tecavüze maruz kaldığı ve ardından öldürüldüğü ise Ekim ayının sorunda anlaşılmıştı.

Silvio S., Haziran ayından beri aranan Elias adlı beş yaşındaki çocuğa da aynı şekilde öldürdüğünü itiraf etmişti.

Lux’a göre polis, Muhammed’in ortadan kaybolmasını başlangıçta fazla önemsemedi. Der Spiegel de polisin soruşturmaya öncelikle çocuğun ailesinden başladığına ve çocuğu aramaya dönük önlemleri ihmal ettiğine dikkat çekiyor. Habere göre polis çocuğun kaybolmasından sonra önce ailedeki anlaşmazlıklara odaklandı, hatta ailenin sınır dışı edilmekten kurtulmak için çocuğun kaybolduğu yalanını ortaya attığından yola çıktı.

Berlin polisi ise bu suçlamaları kabul etmiyor ve aileye karşı soruşturma yürütmediklerini iddia ediyor.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!