Mülteci akınının durması Almanya'yı şaşkına çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Mülteci akınının durması Almanyayı şaşkına çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:14

Avrupa'da mülteci krizi yeni bir safhaya girdi. Ekim ayında günde 10 bin, kışın bile günde en az iki bin mültecinin geldiği Almanya’ya mülteci akını birden durdu. Salı günü Bavyera Eyaleti’ne 50, tüm Almanya’ya 103 mülteci geldi. 

Haberin Devamı

Geçen hafta başında Almanya’ya gelen mülteci sayısı günde iki binin üzerindeydi. Mülteci akınının birden durması Almanya’yı şaşkına çevirdi.

Akının niçin birden durduğunu araştıran Almanya, buna Makedonya’nın sadece sınırlı sayıda mülteci bırakmasının neden olduğunu gördü.

Başbakan Angela Merkel’le birlikte mültecilere kapıları açan Avusturya, Almanya’nın açık sınır politikasına sırt çevirdi.

Avusturya 10 ülkeyle Viyana’da bir Balkan zirvesi düzenledi. Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya gibi AB ülkelerinin yanında 6 Balkan ülkesi zirveye katıldı.

Zirvede, Makedonya’nın mültecilere sınırı kapatmasına destek kararı alındı. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, halen Avrupa çapında bir çözümden yana olduklarını, ancak bu çözüme kadar ulusal tedbirler alacaklarını söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!