Mükemmel meyhaneyi arayan adam

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel meyhaneyi arayan adam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 01:36

‘Asmalı Cavit’ mi, ‘Jash İstanbul’ mu yoksa Eskişehir’in ‘Kör Kâmil’i mi? Yazar Ufuk Kaan Altın, kadehini en güzel meyhanelere kaldırıyor. ‘Meyhanedeyiz Yine Bu Gece’ kitabını yazan Altın’a göre meyhane, sıcaklığından belli olur.

Haberin Devamı

Kitap için kaç meyhane gezdiniz, bunları neye göre seçtiniz?

- 60 meyhaneye gittim, ellisine kitapta yer verdim. Anlatacak hikâyesi olan meyhaneleri seçtim. O samimiyeti sağladıkları anda, ne yiyip ne içtiğinizin çok önemi kalmıyor. Meyhanede asıl olan muhabbettir.

Mükemmel meyhaneyi arayan adam

Giritimu

Rakının yanında olmazsa olmaz mezeniz hangisi ve en lezizi nerede yenir?

- İyi bir lakerda, tarama, ahtapot salatası, is kokan bir patlıcan salatası ve tabii ki kalıp gibi bir Ezine peyniri... En iyi taramalardan biri ‘Asmalı Cavit’te, patlıcan salatasını da çok iyi yapıyorlar. Çukurcuma’da ‘Bahar’ ve ‘Karışma Sen’in de taraması iyidir. ‘Karışma Sen’deki uskumru füme için “Tek kelimeyle olağanüstü” diyebilirim. Burgazada’daki ‘Barba Yani’de çok leziz bir midye dolma yedim ki, İstanbul’da midyenin iyisini bulmak kolay değil.

Haberin Devamı

Kısıtlı bir bütçeyle masaya oturanlara hangisini, yeni tatlar keşfetmek isteyenlere hangisini önerirsiniz?

- İçki fiyatları yüzünden hesap çok değişmese de Beyoğlu’ndaki ‘Salkım Meyhanesi’ ve Sarıyer’deki ‘Deniz Kızı’ görece uygun yerler. Yeni keşiflere gelince: ‘Jash İstanbul’u özellikle zikretmem gerekir. Başta Ermeni mezeleri olmak üzere eski İstanbul’un kaybolmaya yüz tutmuş pek çok lezzetini orada bulabilirsiniz. Ayrıca ‘Barba Nişantaşı’nı, Çukurcuma’da ‘Bahar’ı, ‘Haydarpaşa Gar Lokantası’nı, Beylerbeyi’ndeki ‘İnciraltı’nı, ‘Agora Meyhanesi’ni, ‘Karışma Sen’i, Arnavutköy’deki ‘O Maestros’u, ‘Latife Hanım’ı, ‘Sofyalı’yı ve ‘Şehbender’i öneririm.

Mükemmel meyhaneyi arayan adam

Çukurcuma'da Bahar

Kitabınız İstanbul’la sınırlı değil, Anadolu’da en iyi meyhane hangisi?

- Her şeyiyle en çok memnun kaldığım meyhane Eskişehir’deki ‘Kör Kâmil’di. İzmir’deki ‘Gandi’nin Yeri’ ve ‘Nihat Baba’, Antalya’daki ‘Kaleiçi Meyhanesi’ de hem beynimde hem de midemde bıraktıkları tatlarla diğerlerinden ayrılıyor.

Haberin Devamı

Bunca meyhane arasında sizin müdavimi olduğunuz yer hangisi?

- Aradığım sıfatların her birini karşıladığı hatta katbekat fazlasını sunduğu için Asmalı Cavit. Meyhanenin sahibi Cavit Saatçi’den başlayıp, kızına, Uğur’la İsmail Şef’e uzanan; oradan mutfağa, ambiyansa ve lezzetlere geçen zincirde tek zayıf halka yok. Kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum.

Mükemmel meyhaneyi arayan adam

Altın’a göre en iyi mezeler lakerda, tarama ve ahtapot salatası.

BAKMADAN GEÇME!