Mükellefe ilan ve reklam vergisi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Mükellefe ilan ve reklam vergisi uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 16:38

Mükellefe ilan ve reklam vergisi uyarısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ilan ve reklam vergisi ödemede ilk taksit döneminin 1-28 Şubat olduğunu hatırlatarak mükellefleri uyardı. Beyan için son tarihin 31 Ocak olduğu belirtilerek, İlan ve Reklam Şube Müdürlüğü'nün hafta sonu dahil saat 22.00'a kadar hizmet vereceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı, mükelleflere, ilan ve reklam vergi beyanlarını ocak ayının son gününe kadar vermeleri gerektiğini hatırlattı. Açıklamada, ilk taksit döneminin de 1-28 Şubat tarihleri arasında olduğu ve zamanında yatırılmayan vergi borçlarına ceza uygulanacağı bildirildi. Yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan cadde, bulvar, meydan vb. yerlerde yapılan her türlü ilan ve reklamın vergiye tabi olduğu belirtilerek, "Vergiye tabi ilan ve reklamlarda, ilan ve reklam işinin mükellef tarafından yapılması halinde tabela işinin yapılmasından önce mükellef söz konusu tabela ölçülerini belediyeye beyan etmekle sorumludur. Süreklilik arz eden ilan ve reklamlarda mükellefin her yıl Ocak ayı itibariyle rızaen beyanda bulunup tahakkuk ettirmesi ve bu süre içinde de ödemesi gerekmektedir. Mükellef bu sorumluluğu yerine getirmediği takdirde 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 341 ve 344. Maddesi uyarınca cezai müeyyideye maruz kalacakları değerlendirilerek 2018 yılı ilan ve reklam vergilerini beyan dönemi içerisinde 01-31 Ocak 2018 tarihinde bildirmeleri gerekmektedir" denildi.

BEYAN DÖNEMİ BOYUNCA 22.00'YE KADAR MESAİ

Beyan verme döneminin son günü 31 Ocak olması nedeniyle ayın son haftası 27- 28 Ocak 2018 Cumartesi-Pazar hafta sonuna gelmesinden dolayı 27-28-29-30-31 Ocak 2018 saat 22.00'a kadar Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasında İlan ve Reklam Şube Müdürlüğü hizmet verecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!