Mühür 32 yıldır ‘Ali Amca’da

Güncelleme Tarihi:

Mühür 32 yıldır ‘Ali Amca’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 02:00

Gayret Mahallesi’nin 32 yıllık muhtarı Ali Odabaş, 7 dönemde beş belediye başkanı görerek Ankara’da bir rekora imza attı. Herkesin ‘Ali Amca’ olarak bildiği Odabaş, “Bir dönem daha aday olup 40. yılda jübilemi yapıp bırakmak istiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle Gayret Mahallesi’nde 7 dönemdir muhtarlık yapan Ali Odabaş, 32 yılda 5 belediye başkanı gördü. Gayret adını da kendisi koyan Odabaş, mahallede ‘Ali amca’ olarak biliniyor. “Burada doğup 30 yaşına gelen herkes benim torunum gibi” diyen Odabaş’tan 32 yılın hikayesini dinledik: 

ŞAKADAN MUHTAR SEÇİLDİM

“1984 yılında şakadan muhtarlığa niyetlenip seçime girdim 8 adayın arasından muhtar seçildim. 7 dönemdir muhtarım, 32 yıl oldu. Mustafa Vuran, Abdurrahman Oğultürk, Tuncay Alemdaroğlu, Ahmet Duyar ve Fethi Yaşar olmak üzere 5 belediye başkanı gördüm.

HERKES ALİ AMCA DİYE BİLİR

Soyadımla bilen çok azdır herkes ‘Ali amca’ diye bilir. Sağlığım el verirse bir dönem daha aday olup 40. yılda jübilemi yapıp bırakmak istiyorum. Genelde karşıma tek aday çıkar, son dönemde hiç çıkmadı yerime artık bir varis bulacağım. Burada doğup 30 yaşına gelen herkes benim torunum gibi. Onlara torunlarım diyorum.

Haberin Devamı

MAHALLENİN ADINI KENDİSİ KOYDU

Mahallenin adı Orman Çiftliği Mahallesi’ydi. Karışıklık oluyordu. 1989 yılında dönemin Belediye Başkanı Abdurrahman Oğultürk beni çağırdı adını değiştirelim dedi. Gayret olsun dedim Gayret oldu. Mahallenin birçok bölgesi bataklıktı ve mahalleye at arabalarıyla gidilirdi. Şimdi ulaşım sorunumuz yok imkanlarımız iyi yaklaşık 35 bin nüfus, 10 bine yakın da seçmen var.

BÜROKRATİK MAHALLENİN ŞANSLISIYIM

Yenimahalle Belediyesi, İl Tarım Müdürlüğü, MİT, iki metro istasyonu gibi birçok yer ve kurum mahallemizde. Milletvekillleri, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanının danışmanları gibi ikamet eden çok kişi var. 54 muhtar arasında en şanslı muhtar benim belki de. Tüm kurumlarla ve mahalle sakinleriyle bir aileyiz. Bunu herkese söylüyorum.”

KÜLLİYE’YE GİTMEK İSTERİM

Kendi ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitmek istediğini de belirten Ali Odabaş, “Şu ana kadar davet gelmedi. Ama gelirse gitmek ve görmek isterim” diye konuştu.

FETHİ YAŞAR ABİMİZ GİBİ

Belediye Başkanı Fethi Yaşar’dan de memnun olduklarını belirten Muhtar Odabaş, “Yaşar muhtarların bir ağabeyi bir kardeşi gibi. Destek vererek sorunları ilk elden halletmeye çalışıyor. Ne zaman gitsek kapısı her zaman bize açık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!