Muhteşem Yüzyıl Kösem'in 4. Murad’ı Metin Akdülger kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl Kösemin 4. Murad’ı Metin Akdülger kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 09:46

Muhteşem Yüzyıl Kösem'in en dikkat çeken isimlerinden biri de 4. Murad karakterine hayat veren genç oyuncu Metin Akdülger oldu. Kösem'in oğlunu canlandıran genç oyuncu, rolünün ağırlığına rağmen performansıyla göz doldurdu. Nurgül Yeşilçay, Farah Zeynep Abdullah ve Caner Cindoruk gibi başarılı isimlerle başrolleri paylaşan Muhteşem Yüzyıl Kösem’in 4. Murad’ı Metin Akdülger kimdir?

Haberin Devamı

Sultan 4. Murad’ın hayatını ekrana taşıyan entrika dozu yüksek dizi Muhteşem Yüzyıl Kösem, yeni sezonu geçtiğimiz günlerde başladı. Yeni sezona yeni isimleriyle birlikte başlayan dizi, hem tarihi karakterlerin hem de bu karakterleri canlandıran isimlerin hayat hikayelerini bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni sezonunda izleyicilerin karşısına çıkan Metin Akdülger, 4. Murad rolüyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Tarihin önemli karakterlerinden 4. Murad’ı canlandıran Metin Akdülger’in özel hayatı ve oyunculuk kariyeri merak konusu oldu. Peki, Nurgül Yeşilçay, Farah Zeynep Abdullah, Caner Cindoruk, Aslı Tandoğan gibi başarılı ve televizyon dünyasının tanıdık isimleriyle başrolleri paylaşan Muhteşem Yüzyıl Kösem’in 4. Murad’ı Metin Akdülger kimdir?

Haberin Devamı

METİN AKDÜLGER KİMDİR?

Aslen Bursalı olan Metin Akdülger, 10 Nisan 1988’ doğdu. Göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen genç oyuncu, profesyonel oyunculuğa başlamadan önce arkadaşlarıyla kısa filmlerle uğraştı. Koç Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Metin Akdülger, 2010'da Seni Aptal Romeo adlı tiyatro oyununun kadrosunda yer aldı. Televizyon dünyasıyla tanışmadan önce pek çok tiyatro oyununda yer alan genç yetenek, asıl çıkışını Ali Bilgin'in yönettiği Medcezir dizisinde Orkun rolüyle yakaladı. İki sezon süren dizinin finali ardından bu dizideki rol arkadaşı Hazar Ergüçlü ile birlikte kısa bir süre Analar ve Anneler dizisinde rol aldı. Ancak dizinin final kararı ardından bir süre ekranlardan uzak kalan Metin Akdülger, 2016-2017 sezonunda ise izleyici karşısına Muhteşem Yüzyıl Kösem isimli tarihi dizide Sultan 4. Murad olarak çıktı.

4. MURAD KİMDİR?

Hayatı Muhteşem Yüzyıl Kösem’e konu olan 4. Murad, İstanbul'da, Sultan I. Ahmed'in ve asıl ismi Anastasya olan Rum asıllı cariye Kösem Sultan'ın oğlu olarak dünyaya geldi. 1623 ile 1640 yılları arasında hüküm sürdü. Aynı zamanda 96. İslam halifesi olan 17. Osmanlı padişahı, Revan (Erivan) ve Bağdat fatihidir. Ağabeyi Genç Osman'ın Yedikule zindanlarında bir grup isyancı Yeniçeri tarafından öldürülmesi üzerine amcası I. Mustafa tahta geçmişti. I. Mustafa akli dengesinin padişahlık yapmaya uygun olmadığı iddia edilerek çeşitli entrikalarla tahttan indirildi ve yerine yeğeni olan IV. Murad 11 yaşındayken padişah yapıldı. Girit'in fethinde büyük faydalar sağlayan ve yasaklarıyla bilinen IV. Murad, Revan Seferi sırasında ortaya çıkan hastalığı siroz veya nikris nedeniyle ciddi sağlık problemleri yaşadı. Sağlığı her geçen gün kötüleşen IV. Murad,1640 yılında henüz 28 yaşındayken öldü.

 

BAKMADAN GEÇME!