Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ne zaman başlayacak? Muhteşem Yüzyıl Kösem oyuncuları kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ne zaman başlayacak Muhteşem Yüzyıl Kösem oyuncuları kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 10:36

Muhteşem Yüzyıl Kösem ne zaman başlayacak soruları diziye olan ilgiyi gözler önüne seriyor. Başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Farah Zeynep Abdullah ve Metin Akdülger'in rol aldığı Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi için geri sayım başladı. Dizinin Kanuni Sultan Süleyman ile başlayan ilk sezonu, Kösem Sultan'ın oğlu Dördüncü Murat'ın hayatı ile yeni sezonda devam edecek. Peki Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ne zaman, hangi gün yayınlanacak? İşte diziyle alakalı detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi için artık geri sayıma geçildi. Daha önceki sezonunda Kanuni Sultan Süleyman'ın Kösem Sultan ile yaşadığı ilişkinin saraya yansıması dünya çapında beğeni kazanınca, dizinin ikinci sezonu Kösem Sultan'ın oğlu Dördüncü Murat üzerine kurgulandı. Peki tarih ve entrika içerikli konuları seven izleyicilerin büyük bir merak ile beklediği Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi ne zaman başlayacak?

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi 18 Kasım Cuma günü saat 20:00'da Fox TV ekranlarında olacak.

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi yeni sezonunda dev kadrosuyla izleyicisini ekrana kilitlemeye hazırlanıyor. Senaryosunu Yılmaz Şahin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Çağatay Tosun’un üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl Kösem”, "Devlet-i Aliyye" ile nikahlı Kösem Sultan ile oğlu Murad’ın savaşını konu aldığı yeni sezonunda Osmanlı’nın tarihinde yepyeni bir perde açacak. Altı yaşındaki oğlu tahta geçtiğinde “Saltanat Naibeliği” makamına yükselen Kösem Sultan, tüm düşmanlarını alt ederek elde ettiği iktidarının yanı sıra saltanat naibeliğiyle dünyaya diz çöktüren bir sultan olmuştur. Oğlu IV. Murad üzerinden devletin en büyük otoritesi haline gelen Kösem Sultan’ın gücü, iktidarı ele alma isteğinde olan Sultan Murad’ın demir yumruğuyla sarsılacak; sıradan olmayı asla kabul edemeyecek iki kişi; ana ve oğul, hünkar ile sultan karşı karşıya gelecektir.Bağdat Fatihi IV. Murad, azmi, kararlılığı ve kudretiyle Osmanlı İmparatorluğu’na Kanuni Sultan Süleyman’dan sonraki en güçlü dönemini yaşatacak; devletin içeride ve dışarıda girdiği yenilgiler çağını kapatacaktır. Dizi, Osmanlı’nın hasret kaldığı güçlü dönemleri geri getiren IV. Murad’ın Kösem Sultan’a karşı iktidar yürüyüşünü ve hiç bilmediği bir yere, hiç tanımadığı bir adama sığınmaya gelen Farya ile olan tutkulu dolu aşkının destanını anlatacak.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİNİN KONUSU

Altı yaşındaki oğlu tahta geçtiğinde “Saltanat Naibeliği” makamına yükselen Kösem Sultan, tüm düşmanlarını alt ederek elde ettiği iktidarının yanı sıra saltanat naibeliğiyle dünyaya diz çöktüren bir sultan olmuştur. Oğlu IV. Murad üzerinden devletin en büyük otoritesi haline gelen Kösem Sultan’ın gücü, iktidarı ele alma isteğinde olan Sultan Murad’ın demir yumruğuyla sarsılacak; sıradan olmayı asla kabul edemeyecek iki kişi; ana ve oğul, hünkar ile sultan karşı karşıya gelecektir.Bağdat Fatihi IV. Murad, azmi, kararlılığı ve kudretiyle Osmanlı İmparatorluğu’na Kanuni Sultan Süleyman’dan sonraki en güçlü dönemini yaşatacak; devletin içeride ve dışarıda girdiği yenilgiler çağını kapatacaktır. Dizi, Osmanlı’nın hasret kaldığı güçlü dönemleri geri getiren IV. Murad’ın Kösem Sultan’a karşı iktidar yürüyüşünü ve hiç bilmediği bir yere, hiç tanımadığı bir adama sığınmaya gelen Farya ile olan tutkulu dolu aşkının destanını anlatacak.

Haberin Devamı

Başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay, tüm düşmanlarını alt ederek elde ettiği kadın saltanatının yanı sıra, dünyaya diz çöktüren bir sultan olan Kösem rolüyle izleyicinin karşısına çıkarken; Metin Akdülger, Kösem’in iktidarı ele alma isteğinde olan oğlu IV. Murad olarak izleyicisiyle buluşacak.

Osmanlı’nın Demir yumruğu, Bağdat Fatihi IV. Murad’ın güzeller güzeli aşkı, prenses Farya rolünü ise Farah Zeynep Abdullah canlandırıyor. Anne ile Oğul Karşı Karşıya! Hünkar ile Sultan
 bir tarafta; Osmanlı'nın gelmiş geçmiş en kudretli kadını Valide Kösem Sultan, diğer yanda Bağdat’ın, Revan’ın Fatihi, Sultanı IV. Murad...Senaryosunu Yılmaz Şahin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Çağatay Tosun’un üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl Kösem”, "Devlet-i Aliyye" ile nikahlı Kösem Sultan ile oğlu Murad’ın savaşını konu aldığı yeni sezonunda Osmanlı'nın tarihinde yepyeni bir perde açacak.

Haberin Devamı

Annesi Kösem Sultan'ın gölgesinde sembolik bir padişah olarak geçen çocukluğunun ardından, devletin dizginlerini sertçe eline almaya girişen IV. Murad, Osmanlı'nın altın çağını yaşatan padişahlarla benzerlik gösteren kudreti ile halkın övgüsüyle karşılanırken, düşmanlarının ise korkulu rüyası olacaktır.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM OYUNCULARI

Nurgül Yeşilçay (Kösem Sultan), Farah Zeynep Abdullah (Farya), Metin Akdülger (IV.Murad), Caner Cindoruk (Silahtar Mustafa), Aslı Tandoğan (Gevherhan), Necip Memili (Evliya Çelebi), Engin Benli (Sinan Paşa), Ushan Çakır (Hezarfen), İsmail Demirci (Kemankeş), Metin Belgin (Ahizade), Ece Çeşmioğlu (Atike), Leyla Feray (Ayşe), Hakan Şahin (Hacı Ağa), Şener Savaş (Halil Paşa), Murat Atik (Rahip Cornelius), İdil Yener (Lalezar), Mustafa Kırantepe (Beynam Ağa), Yiğit Uçan (Şehzade Beyazıd), Rıdvan Aybars Düzey (Şehzade İbrahim), Doğaç Yıldız (Şehzade Kasım) ve Şemsi İnkaya (Yahya Efendi)

BAKMADAN GEÇME!