Muhteşem Yüzyıl Kösem sezon finalinde bakın kimler ayrıldı!

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl Kösem sezon finalinde bakın kimler ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 08:09

Muhteşem Yüzyıl Kösem dün akşam sezon finali yaptı. Muhteşem Yüzyıl Kösem'in sezon finalinde adeta yaprak dökümü vardı. Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Genç Osman’ın öldürülmesinde sorumlu olan herkes Kösem Sultan’ın emriyle öldürüldü. Aslıhan Gürbüz (Halime Sultan), Mete Horozoğlu (Zülfikar Ağa), Öykü Karayel (Dilruba Sultan), Taner Ölmez (Genç Osman) ve Mustafa Üstündağ (Davut Paşa) ölerek diziye veda etti.

Haberin Devamı

Star TV’nin sevilen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem, 9 Haziran Perşembe akşamı 30. bölümüyle sezon finali yaptı. Sultan Ahmed’in tahta çıkışıyla başlayan Muhteşem Yüzyıl Kösem’in ilk sezonu Sultan 4. Murat’la sona erdi. 30 bölüm boyunca çok sayıda ünlü oyuncunun rol aldığı Muhteşem Yüzyıl Kösem’in final bölümünde ise adeta yaprak dökümü yaşandı.


Sultan Genç Osman’ın yeniçeri isyanıyla hazin bir şekilde tahttan indirilip öldürülmesinin ardından yeniden tahta geçirilen Sultan Mustafa da Kösem Sultan tarafından tahttan indirildi. Dizinin sezon finali bölümünde önemli karakter öldü ve ünlü oyuncular diziye veda etti. Dizinin son sahnelerinde Kösem Sultan fırtınası esti. Genç Osman’ın öldürülmesinde sorumlu olan herkes Kösem Sultan’ın emriyle öldürüldü. Aslıhan Gürbüz (Halime Sultan), Mete Horozoğlu (Zülfikar Ağa), Öykü Karayel (Dilruba Sultan), Taner Ölmez (Genç Osman) ve Mustafa Üstündağ (Davut Paşa) ölerek diziye veda etti.

 

 

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

GENÇ OSMAN ÖLÜME YÜRÜYOR!

Sultan Osman tarihte eşi benzeri görülmemiş bir darbeyle tahttan indiriliyor. Sarayı basan asiler Osman’ın peşine düşerken, Osman ağa kapısına sığınıyor. Osman’ın başına gelenleri öğrenen Kösem, oğlunun hayatından endişe ediyor. Büyük nümayişin ortasında anne oğul yeniden birbirlerine kavuşuyor. Dilruba, Halime’den habersiz çocukların ölüm emrini veriyor. İsyanı dindirmek için yeniçeri ocağına giden Zülfikar,ömrünü adadığı ocakta öldürülüyor. Osman’ın yerini öğrenen yeniçeriler ağa kapısını basıyor. Sultan Osman zorla yeniçeri ocağına götürülüyor. Kösem,Osman’ı kurtarmak için Mustafa’yı tahta çıkarıyor! Sultan Mustafa tahta çıkarken, Davud Paşa, Osman’ı öldürmek için cellatlara emir veriyor.Yeniçeriler Sultan Osman’ın öldürülmesine karşı çıkıyor. Davud Paşa, bir oyunla Osman’ı ocaktan çıkarıyor. Sultan Osman Yedikule zindanlarına götürülüyor.Genç Osman, yüzyıllar boyunca kara bir leke olarak anılacak bir şekilde, canice katlediliyor. Oğlunun ölümünün ardından, Kösem intikam yemini ediyor. Osman’ın ölümüne sebep olanlar bedelini canlarıyla ödüyor. Tahtın varisi şehzade Murad ve Kösem Sultan halkın önüne çıkıyor. Yeni bir devir başlarken, istikbal Sultan Murad’ı işaret ediyor!

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösem sezon finalinde bakın kimler ayrıldı

Muhteşem Yüzyıl Kösem, hafızalara kazınacak bomba gibi sezon finaliyle bu akşam Star’da
Şehzadeleri gizli bir yerde tutan Halime ise Kösem’i çocuklarının hayatı ile tehdit eder. Şehzade Mustafa’nın tahta çıkmasını sağlamazsa, şehzadelerini öldürecektir.
Asilerin has odaya yürüdüğünü öğrenen Sultan Osman, saraydan kaçar ve ağa kapısına sığınır. Osman’ın tahttan indirildiğini öğrenen Kösem,telaşla ağa kapısına gider. O kabusun ortasında anne oğul, yaşananları bir kenara bırakıp birbirlerini affeder.
İsyanı durdurmak isteyen Zülfikar, yeniçeri ocağına gider. Ancak Osman’ın tahttan indirilmesine sebep olan 65. orta tarafından haince öldürülür.Yeniçeriler tarafından ağa kapısından zorla alınan Sultan Osman, hakaretlere ve aşağılanmaya maruz kalarak yeniçeri ocağına götürülür.
Osman’a yapılan zulme şahit olan Kösem, oğlunu kurtarabilmek için Mustafa’nın tahta çıkarılmasını kabul eder. Sultan Mustafa tahta çıkarken, Davud Paşa Osman’ı öldürmek için harekete geçer. Ancak yeniçerinin direnişiyle karşı karşıya kalır.
Osman’ı ocakta öldüremeyeceğini anlayan Davud Paşa, zekice bir hamleyle Osman’ı ocaktan çıkarıp yedikule zindanlarına götürür.Genç Osman, Davud Paşa ve Kilindir ağa tarafından canice öldürülür.
Bir kez daha evlat acısı yaşayan Kösem, Osman’ı öldüren hainlerden intikamını en acı şekilde alır. Yaşanılan felaketin yaraları sarılmaya çalışırken, kaderin çarkları şehzade Murad için dönmektedir.

Haberin Devamı

Yayın Günü: 9 Haziran Perşembe
Yayın Saati: 20.00

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜM İZLE

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 30. BÖLÜM FRAGMANI

SON BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI

İki can düşman.. Kösem ve Safiye, son kez karşı karşıya geliyor! Sultanların arasındaki savaş herkesi şoke eden bir biçimde son buluyor. Yeniçeri ile karşı karşıya gelen Sultan Osman seferden dönmek zorunda kalıyor. Osman, Kösem’in iktidarına son verebilmek için onu payitahttan sürgün ediyor. Sefer kutlamaları yapılırken, acı bir kaza yaşanıyor! Bu hadiseden Kösem’i sorumlu tutan Osman, Kösem’e düşman kesiliyor. Osman, yeniçeri ocağını kaldırmaya karar veriyor. Osman’ın gizli amacını öğrenen yeniçeri isyan ediyor. İstanbul yangın yerine dönüyor. Şehzadeleri kurtarmak isteyen Cennet, çocukları saraydan kaçırıyor. Kösem her yerde çocuklarını ararken, şehzadeler ortadan kayboluyor. Halime, oğlu Mustafa’yı tahta çıkarmak için isyan ateşini körüklüyor. Sarayı basan askerler Mustafa’ya biat ediyor. Sultan Osman has odada sıkışıp kalıyor. Yeniçeri, Osman’ı tahttan indirmek için has odaya yürürken, Dilruba Kösem’i ateşe atacak bir teklifte bulunuyor.
İskender’in ölümüyle tüm ümidini kaybeden Safiye, son kez Kösem ile karşı karşıya gelir. İki can düşmanının yüzleşmesi beklenmedik bir biçimde son bulacaktır.
Seferde yeniçeriyle karşı karşıya gelen Sultan Osman, payitahta dönmek zorunda kalır.Kösem’in yeniçeriyi kışkırttığını düşünen Osman, Kösem’in iktidarına son vermek için onu payitahttan sürgün eder.
Sultan Osman, bugüne dek görülmemiş bir şey yaparak, hacca gitme kararı alır. Oysa bu kararın ardında bambaşka bir planı vardır.Mısır’a gidip asker toplayacak ve yeniçeri ocağını kaldıracaktır.Osman’ın aldığı karar sonun başlangıcı olur.
Sultan Osman’ın asıl amacını öğrenen yeniçeri isyan eder. Başta Kösem ve Halime’nin de destek verdiği isyan, çığrından çıkar.Kösem şehzadelerini kurtarmak için harekete geçtiğinde büyük bir sürprizle karşılaşır. Şehzadeler ortadan kaybolmuştur..
Halime ise bu isyanı fırsata çevirir. Askerler, Mustafa’yı padişah ilan ederken, Sultan Osman has odada ölümle yüzyüze kalır.

BAKMADAN GEÇME!