Muhteşem Yüzyıl Kösem'de yeni bir dönem başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl Kösemde yeni bir dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 16:31

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi 21. bölümde yeni bir dönem başlıyor. Aradan yıllar geçiyor ve Kösem’e çok sayıda yeni karakter katılıyor..Perşembe akşamı yayınlanan dizi şimdiden yeni bölümüyle heyecan yaratmayı başardı. Dizide bu hafta Kösem Sultan adım adım iktidara yürürken, haremde hayat herkes için bambaşka bir yöne akmaya başlar. Dizinin yeni bölüm fragmanları ve eski bölüm detayları haberimizde...

Haberin Devamı

Yeni oyuncuların kadroya dahil olduğu Muhteşem Yüzyıl Kösem’de yeni cepheler açılıyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem’e yeni bölümünde Öykü Karayel, Mustafa Üstündağ, Taner Ölmez, Boran Kuzum, Burak Dakak, Şener Savaş ve Ahmet Varlı katılacak.

Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni oyuncuları
Muhteşem Yüzyıl Kösem’in bu haftaki bölümünde izleyici Kösem’in çocuklarının, Dilruba’nın ve Şehzade Mustafa’nın büyüdüklerini görecek. Sultan Ahmed’in kararıyla esaretten kurtulacak olan Şehzade Mustafa ruh sağlığı bir hayli bozuk olarak saraya yerleşecek. Dilruba ile evlenecek olan Kara Davut da taht savaşlarında kilit rol üstlenecek.

Hanedan, taht için verilecek en sert savaşlardan birine sahne olacak
Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni perdesinde Dilruba’yı Öykü Karayel, Kara Davut’u Mustafa Üstündağ, Şehzade Mustafa’yı Boran Kuzum canlandıracak. Kösem Sultan ise kızları Ayşe Sultan, Fatma Sultan, Gevherhan Sultan ve Atike Sultan yanı sıra dört şehzadesi ve Taner Ölmez’in canlandırdığı manevi oğlu Şehzade Osman ile gücüne güç katacak. Kösem Sultan’ın en büyük oğlu Şehzade Mehmed’i ise Burak Dakak canlandıracak.

Haberin Devamı

SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Kösem Sultan kaçırılıyor! Safiye Sultan’dan şüphelenen Sultan Ahmed ise öfkeyle kız kulesine gidiyor. Safiye Sultan ise Ahmed’i şaşkına çeviren bir teklifte bulunuyor. Eşkiya tarafından esir tutulan Kösem ise öyle bir bilgiye ulaşıyor ki düşmanını gafil avlıyor.Mustafa’nın hastalandığını öğrenen Halime, emirleri hiçe sayıp oğlunun yanına gidiyor. Ahmed, Kösem’in özlemiyle yanıp tutuşurken, esir tutulduğu yerden kaçmaya çalışan Kösem’in hayatı tehlikeye giriyor. Hümaşah Sultan ile Züfikar arasındaki yakınlaşma git gide artarken, Hümaşah’ın kocası Hasan Paşa payitahta geliyor. Boşanmak istemeyen Hasan paşa, Hümaşah’ı sırrını açıklamakla tehdit ediyor. Hümaşah, kanıtları yok etmeye çalışırken, Hümaşah’ı saraydan göndermek isteyen Kösem bu sırrın peşine düşüyor. Safiye Sultan, onu yeniden hayata döndürecek bir mucize yaşarken, Kösem haremin idaresini ele geçirmek için Hümaşah Sultan’a büyük bir darbe vurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Muhteşem Yüzyıl Kösemde yeni bir dönem başlıyor

Kösem hesap sormaya gidiyor!

Kösem’in kaçırılmasının arkasında Safiye Sultan’ın olduğunu düşünen Ahmed, öfkeyle hesap sormaya gider. Olan bitenden haberi yokmuş gibi davranan Safiye, Ahmed’e bir teklifte bulunur. Ahmed, Kösem’i kurtarabilmek için büyük bir taviz verirken, esir tutulduğu yerden kaçmaya çalışan Kösem, tehlikeyle burun buruna gelir.
Hümaşah Sultan’ın kocası Hasan Paşa ise payitahta gelir. Boşanma meselesini öğrenince öfkeden deliren Hasan Paşa, Hümaşah’ı tehdit eder. Eğer boşanmaktan vazgeçmezse, sırrını tüm saray öğrenecektir. En başta da Sultan Ahmed..

Kösem kaçırılmasını Hümaşah Sultana bağlar

Haberin Devamı

Kösem, kaçırılmasının ardında Hümaşah’ın olduğunu düşünür. Hümaşah’ı bir an evvel saraydan göndermelidir. Kocasının tehdidiyle köşeye sıkışan Hümaşah, paşanın elindeki kanıtları yok etmek isterken, Kösem’in Hümaşah’ın sırrına ulaşması an meselesidir.
Kösem Sultan adım adım iktidara yürürken, haremde hayat herkes için bambaşka bir yöne akmaya başlar.. Özellikle de şehzade Mustafa için..

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 21. BÖLÜM 1. FRAGMANI

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM'DE ENGİN AKYÜREK İDDİASI

Engin Akyürek’in, “Muhteşem Yüzyıl Kösem”in yeni sezonunda rol alacağı iddiası, son günlerde TV dünyasında en çok konuşulan konu. Dizinin sezon finalinde Ekin Koç’un canlandırdığı Sultan Ahmed ölünce yerine kardeşi Mustafa tahta çıkacak. Sultan Mustafa’ya ise ünlü oyuncu Engin Akyürek hayat verecek. Yeni sezon için anlaşma imzaladığı söylenen Akyürek’in çalışmalara başladığı öğrenildi. 

Haberin Devamı

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 21. BÖLÜM 2. FRAGMANI

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM OYUNCU KADROSU

Kösem Sultan (Anastasia Tsilimpiou/Beren Saat) — Kefalonya Adası'nda yaşayan soylu bir ailenin kızı olan Anastasia, Safiye Sultan'ın emriyle yeni tahta çıkan I.Ahmed'e hediye edilir. Safiye Sultan tarafından kendisine Mahpeyker adı verilmiştir. Daha sonra Kösem adını almıştır.

I. Ahmed (Ekin Koç): Babası III. Mehmed'in ardından tahta geçen 14. Osmanlı padişahıdır. Abisi Şehzade Mahmud'un ani bir şekilde öldürülmesinin ardından tahtın en güçlü adayı olmuş. Babası III.Mehmed'in ölümünün ardından hiç beklemediği bir anda tahta çıkmıştır. İlk emri de kardeşi Şehzade Mustafa'nın canını bağışlamasıdır.

Haberin Devamı

Safiye Sultan (Hülya Avşar): Sultan Ahmed'in büyük validesi. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelmiştir. Oğlu III. Mehmed'in ölümünün ardından torunu Ahmed'in tahta çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakimdir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir.

Muhteşem Yüzyıl Kösemde yeni bir dönem başlıyor

Hümaşah Sultan (Vildan Atasever): Sultan Murat ve Safiye Sultanın kızı. Gerçekten Sultan Murat ve Safiye Sultanın bu isimde bir kızı yoktur. Dizi için yaratılmış hayali karakterdir..
Halime Sultan (Aslıhan Gürbüz) - Çerkes asıllı. Padişah Sultan Mehmed'in gözdelerinden, Şehzade Mustafa'nın annesi. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içindedir. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmıştır.

Handan Sultan (Tülin Özen): Sultan Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşmuştur.

Şehzade Yahya (İskender) (Berk Cankat): Aslında kayıp Şehzade Yahyadır..Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için İstanbul'a doğru yola koyulmuştur.Devşirmelerle birlikte İstanbul'a doğru yol alırken Anastasia'ya denk gelip ona aşık olmuştur. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını almıştır. Sultan Ahmed'in ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekip ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlamıştır.
Mehmed Giray Han (Kadir Doğulu): Kırım Hanzedesi. Şahin Giray'ın kardeşi. Fahriye'ye tutkuyla bağlı. Bir Kırım Hanzadesi olarak Osmanlı'nın topraklarında gözetim altında tutulmaktan o da memnun değil. Abisi Şahin'e kıyasla daha yumuşak mizaçlı görünse de içinde uyanmamış bir aslan yatmaktadır.

Şahin Giray Han (Erkan Kolçak Köstendil): Kırım Hanzadesi, Mehmed Giray'ın abisi. Kardeşiyle birlikte Rumeli Hisarı'nda Osmanlı ağalarının gözetiminde kalmaktadır. Moğol hükümdarı Cengiz Han, Şahin'in en büyük idolü. Özgürlüğüne düşkün. Gururu her şeyden önce geliyor.

Fahriye Sultan (Gülcan Arslan): Safiye'nin kızı, Sultan Ahmed'in halası. Bugüne dek çok acılar çekmiş. Validesi Safiye'nin isteğiyle kendisinden yaşça büyük paşalarla evlenmiş, mutsuz evlilikler yapmış. Bu paşaların her biri hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Hüzün dolu bir hayat sürmüş Fahriye, aşka hasret yaşamış. Kırım Hanzadesi Mehmed Giray'la tanışmasıyla birlikte bu hasret son bulmuş.

Derviş Mehmed (Mehmet Kurtuluş): Sultan Ahmed'in akıl hocası ve yakın koruması. Boşnak asıllı. Ahmed'in akıl aldığı, danıştığı bir baba figürüdür. Bostancılıktan sadrazamlığa uzanan bir kariyeri vardır.

Zülfikar Ağa (Mete Horozoğlu): İstanbul Acemi Ocağı Ağası. Devşirme oğlanlarıyla bizzat ilgilenen güvenilir, devlete ve padişaha sadık, gözüpek bir asker. Bektaşi inancına ve ocağa kendini adamış örnek bir yeniçeri.

 

BAKMADAN GEÇME!