Muhteşem Şeref

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Şeref
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

İsveç Kupası Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda sporcularımız minderin tozunu atıyor. Şeref, yeni kuralların uygulandığı şampiyonada, üçüncü turda Yunanlı rakibini 20-0 yendi.

İSVEÇ'in Malmö kentinde düzenlenen İsveç Kupası Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda sporcularımız minderin tozunu atıyor. 63 kiloda Dünya Şampiyonumuz Şeref Eroğlu, üçüncü tur maçında dünyada bir ilki başardı. Eroğlu, Yunanlı K.Papaefthimiou'yu 20-0 yenip minderde en çok puan alan güreşçi olarak tarihe geçti. Maç, bir ara güreşten çıkıp hentbol maçına döndü ve sporcumuz İsveçliler'e minder ziyafeti çekti.

FILA'nın yeni kurallarına göre, isteyen güreşçi teknik üstünlükle rakibini yendikten sonra maça devam edebiliyor. Şeref de iki dakika içinde daha üzerinden ter çıkmadan maçı 10-0 yaptı. Hakem maçı bitirdi, ancak güreşçimiz devam edeceğini söyledi. Rakibini kündeledi, supleks attı, çırptı, her türlü minder oyunuyla rakibini evirdi çevirdi ve 20-0 yendi. Bu bir ilkti. Eroğlu ikinci turda Macar R.Peter karşısında 3-0 yenikken son 1 dakikada pasivite cezası verdirip, künde attı, çırptı, 5-3 yendi.

58 kiloda Ergüder Bekişdamat Çinli H.Zhao'nun beline girdi, supleks attı, boyunduruk çekti, 10-0 teknik üstünlükle yendi. Bekişdamat, üçüncü turda Ukraynalı R.Khakimav'a salto attı, kündeyle çevirdi, 5-1 yendi.

69 kiloda Mecnun Güler Yunanlı Panagiotou'yu çırptı, kündeledi, 5-0 yendi. Mecnun üçüncü turu maç yapmadan geçti.

85 kiloda Nazmi Avluca, Çinli N.Naimiming karşısında bele girdi, indirdi, çırptı 3-0 yendi. Aynı kiloda Olimpiyat Şampiyonumuz Hamza Yerlikaya, güçlü Macar K.Janot'u çırptı, salto attı 3-0 yendi.

97 kiloda Hakkı Başar, ikinci turda Amerikalı C.Randy'yi çırptı, 2.56 saniyede kündeyle tuşladı. 54 kiloda Ercan Yıldız, Çinli H.Wang'a salto ile 4-1 yenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!