Muhteşem gösteri

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem gösteri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2010 00:00

185 ülkede 150 milyon kişi televizyonlardan canlı izlediği karşılaşma görsel bir şölenden farksızdı.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın gözü onlardaydı - Galeri

Seyircilerden mükemmel görsel şovlar - Galeri

AMERİKAN futbolunda (NFL Ulusal Futbol Ligi) yılın en önemli karşılaşması olan Superbowl mücadelesini, Indiana Colts’u 31-17 yenen New Orleans Saints takımı kazandı.
Miami’deki 74 bin kişilik Sun Life Stadı’nda oynanan maç beklendiği üzere muhteşem bir gösteriye sahne oldu. Karşılaşma ile ilgili notlar şöyle:
-  Karşılaşma CBS televizyonu tarafından naklen yayınlanırken, NFL organizasyonu mücadeleyi 185’ten fazla ülkeye ulaştırdı, 30 farklı dilde maç anlatıldı.
-  Dev finali 74 bin kişi stattan, 150 milyonu aşkın kişi de televizyondan canlı izledi.
3 milyon TV
-  Geçen yılın Superbowl finali dolayısıyla satılan HD televizyon sayısı 2.9 milyon adetti. Bu yıl da en az 3 milyon HD televizyon satıldığı tahmin ediliyor.
-  Sponsorluklar, bilet satışları, merchandising ve TV gelirleri ile birlikte maçın ekonomik getirisi 400 milyon doların üzerinde oldu. Bu rakam Süper Ligimiz’in bir yıllık naklen yayın bedelinden (321 milyon dolar) fazla.
Yıldızlar geçidi
-  Ünlü The Who grubu devre arasında konser verirken, Queen Latifah “America the Beautiful”u söyledi. Karşılaşma öncesindeki ABD Milli Marşı’nı ise Amerikan halkının sevgilisi, American Idol programının yıldızı Carrie Underwood seslendirdi. Ayrıca Jennifer Lopez, Marc Anhony, Demi Moore, Ashton Kutcher, Hillary Swank statta maçı izleyenler arasındaydı.
Azizler geliyor
-  2005 yılında Katrina kasırgasının vurduğu New Orleans’ın yeniden yapılanmasında kentin takımı Saints (Azizler) birleştirici güç olmuştu. Hatta dünyaca ünlü müzik grupları U2 ve Greenday’in kasırga mağdurları için yazdıkları ve birlikte seslendirdikleri şarkının adı da “The Saints are coming” (Azizler geliyor) idi.

Haberin Devamı

30 saniyelik reklam 2.8 milyon dolar

SUPERBOWL finali, Amerikan reklamcılık camiasında da  yılın en önemli olaylarından biri... Firmalar sadece bu maça özel reklamlar çekerlerken, karşılaşma sırasında 30 saniyelik bir spotun CBS’te yayınlanma bedeli 2.8 milyon doları buldu. Finali kazanarak şampiyon olan New Orleans Saints takımının oyuncuları 83’er bin dolar, kaybeden Indianapolis Colts’un oyuncuları ise 42’şer bin dolar kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!