MuhteÅŸem devler

Avrupa Şampiyonası D Grubu’nun liderlik maçında ev sahibine ders verdik, 3’te 3 yapıp ikinci tura namağlup çıktık. 5 oyuncumuzun çift haneye ulaştığı maçta 22 sayı 8 ribauntla oynayan Ömer Aşık maçın yıldızı oldu.

Haberin Devamı

ALKIŞLAR Milli Takım’a... Avrupa Şampiyonası Grup eleme maçında ev sahibi Polonya da 12 Dev Adam’a rakip olmadı. 87-69’luk galibiyetle 3’te 3 yaptık, liderliği ele geçirip, ikinci tur için büyük avantaj sağladık.
Turnuva öncesinde Tanjeviç’in rotasyonunda giren-çıkan oyuncuların birbirlerini iyi tamamladığı anda hiçbir takımın önümüzde duramayacağını söylemiştim. Aynı 2006 Dünya Şampiyonası’ndaki gibi...
Dün Ömer Onan, Kerem, Ömer Aşık, Hidayet ve Ersan beşinin yanı sıra benchten gelen Ender, Engin, Sinan, Oğuz, Semih ve Barış’ın verdiği olumlu katkı farklı galibiyetin en önemli unsuruydu.
Göz açtırmadılar
Maçın geneline baktığımız zaman oyuncularımızın bu maça ne kadar konsantre olduğunu bir kez daha gördük. Hasta olan Ömer Onan ve sakat olan Engin Atsür’ün oynamadığı maçlardan sonra büyük özveriyle çıktıkları karşılaşmada rakibin en büyük silahlarından Logan’ı sahadan silmeleri, Kerem-Ersan-Ömer Aşık’ın ilk dakikalardan itibaren Polonya potasına kabus gibi çökmeleri ibreyi bize çevirdi. Savunmasıyla da devleşen takımımız Logan, Lante ve Gortat’a göz açtırmayınca salonu dolduran 7 bin kişi hayal kırıklığı yaşadı.
22 sayı ve 8 ribauntla oynayan Ömer Aşık yıldızlaştı. 18 sayı, 8 ribauntla Ersan performansını bu maçta bir kez daha doruğa çıkardı. 13 sayı, 8 ribaunt, 3 asistle galibiyetin mimarlarından Hidayet, turnuvanın başında söylediği ‘madalya’yı ne kadar istediğini gösterdi. Ender kenardan geldi, performansıyla bir oyun kurucunun nasıl oynaması gerektiğini herkese gösterdi.
Oğuz, Ömer Aşık’ın yorulduğu anlarda Semih ile birlikte Polonya çember altında ezici (39 ribaunta-26 ribauntluk) bir üstünlük kurdu.
Çeyrek final göz kırptı
Devlerimizi, sel felaketinde yaşamlarını yitiren ve şehit olan askerlerimizin üzüntüsünü yaşadığımız bugünlerde bize teselli olmanın gururunu da yaşattıkları için kutlamak gerekir...
Ayrıca Tanjeviç’e özel bir parantez açmak istiyorum. Koç, Efes Pilsen World Cup’ta alınan 2 yenilgi sonrası özür dileyerek, Avrupa Åžampiyonası’nda bunu telafi edeceÄŸini söylemiÅŸti. Takımına 3’te 3 yaptırarak sözünde durdu. Â
Milli Takımımız ülkemizde yapılacak olan 2010 Dünya Şampiyonası öncesi son provada mükemmel bir performans sergilemeye devam ederken, sahadaki mücadelesiyle ‘Biz madalyayı çok istiyoruz’ mesajını herkese verdi, çeyrek finale de şimdiden göz kırptı.

Yazarın Tüm Yazıları