Muhteşem bir bulmaca oyunu: Eklips

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem bir bulmaca oyunu: Eklips
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2016 13:19

Eklips, merkezde duran sabit bir blok etrafında kareler tamamlayıp temizlemeyerek olabildiğince ilerlemek üzerine kurulu bir bulmaca oyunu.

Haberin Devamı

Tetris’tekine benzer şekilleri oyun alanının etrafında sürükleyip uygun gördüğümüz yerde bırakıyor ve merkeze doğru ilerlemelerini sağlıyorsunuz. Bu parçalar, üstünde sürüklendikleri kenar değişince dönüyor. Asimetrik olan parçaları da boş bir duvara fırlatarak tepetaklak dönmesini sağlayabiliyoruz; tabii oyun alanında bunu yapabilecek boşluğun olması gerekiyor.

Bu basit kurallara ve hızlı öğrenilen oynanışa rağmen, oyunda ilerleyebilmek için düşünerek oynamak gerekiyor, çünkü oyun alanının geometrisinden dolayı yok ettiğimiz karenin dışında kalan parça sayısı daha yüksek sayıda kalmaya eğilimli fragmanlarını Türkçe veya Türkçe alt yazılı olarak paylaşıyorlar. Bu haberler hangi platformda derseniz, özellikle Xbox One olmak üzere, Playstation ve Nintendo da dahil olmak üzere tüm önemli ve kareleri uygun zamanlarda yok etmezsek bunlar merkeze doğru ilerleyecek yön bulamayabiliyor, veya istemediğimiz şekiller oluşturacak biçimde birbirlerini sıkıştırabiliyorlar.

Muhteşem bir bulmaca oyunu: Eklips


Bu noktada oyunun nasıl davrandığını gözlemleyip stratejik kararlar alabilmenin gerekliliği, oyunu benzerlerinden farklı kılıyor. Bunun yanında, oyun çok zorlaşabilse bile, kısa zaman aralıklarına sıkıştırılabilen keyifli oynanışı ile oynayanı sıkmayan bir deneyim sunuyor.

Oyunun yapımcısı Türkiye’den iki kişilik bir ekip olan Strange Cat. Umut Derviş grafikler ve kodlamayı yaparken, kız arkadaşı Çavlan hikaye, dünya ve karakter yaratımı ile ilgileniyor. Strange Cat’e ve iOS için hazırlanmakta olan Eklips’e dair bilgilere strangecat.net‘ten, Umut’un eski (ve ücretsiz) oyunlarına ise umutdervis.com‘dan ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!