Muhtarların şalteri attı

Güncelleme Tarihi:

Muhtarların şalteri attı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 17:03

EnerjiSA’da muhatap bulamadıklarından yakınan Keçiörenli 25 mahalle muhtarı, “Aydınlatma sorunu yaşamayan mahalle yok. Elektrik direkleri yol ortasında” dedi. Muhtarlar, yetkilileri sorunların çözümü için göreve çağırdı.

Haberin Devamı

Keçiören Muhtarlar Derneği’nden yaklaşık 25 mahalle muhtarı, ilçede yaşanan aydınlatma ve diğer elektrik sorunlarına dikkat çekmek için Güçlükaya Mahallesi Muhtarlığı önünde bir araya geldi. EnerjiSA’nın sorunlarına duyarsız kaldığını ileri süren muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Muhammed Ekrem Kılıç, şunları söyledi: “Türkiye’nin başkenti Ankara’da bazı sokaklar ya aydınlatma direği olmadığı ya da mevcut aydınlatma sorunları giderilmediği için karanlığa mahkum edilmiştir. Suç işlemeye meyilli kötü niyetli kişilerle işbirliği yapılmışçasına bu durum ısrarla görmezden gelinmektedir. Emin olun şu anda Keçiören’de aydınlatma sorunu yaşamayan bir mahalle, elektrik direkleri ortada kaldığı için kaza riski taşımayan bir yol yoktur.

Haberin Devamı

Muhtarların şalteri attı

ŞİKÂYETLER KULAK ARKASI YAPILIYOR

Mahalle muhtarları olarak bu ve buna benzer sorunları bildirdiğimizde ise ciddiye alınmamakta ve şikâyetlerimiz kulak arkası yapılmaktadır. Daha da vahimi şikâyet bildirmek için özel hat diye muhtarlara verilen numara arandığında muhatap alınan, şikâyetiyle ilgili çalışma yapılan 51 mahalleden bir muhtar dahi yoktur. Keçiören muhtarları olarak, yetkilileri uyarmak istiyoruz. Unutmayın ki sizin parasız iş olarak görüp, tüccar mantığı ile geri plana attığınız bir sokak aydınlatması yüzünden vatandaşlarımız, karanlıktan faydalanan kötü niyetli kişilerin saldırısına uğrayabilir. Can ve mal güvenlikleri tehlikeye düşebilir. Bu sebeplerden ötürü EnerjiSA’yı görevini hakkıyla yerine getirmeye ve görmezden gelmeyi bırakarak, muhtarlarımızı dinlemeye davet ediyoruz.”

‘KARANLIK İŞLER KARANLIKTA YAPILIR’

Öte yandan mahallelerindeki altyapı, elektrik kesintisi ve aydınlatma sorunlarına dikkat çekmek için mart ayında EnerjiSA’nın Kızılay’daki Müşteri Hizmetleri Merkezi önünde toplanan Çankayalı 40 muhtar da, yetkilileri göreve çağırarak, “Karanlık işler karanlıkta yapılır. Özelleşmeyle sokaklarımız karardı. Sokakları ışıl ışıl, aydınlık bir Çankaya istiyoruz” demişti.

Haberin Devamı

Muhtarların şalteri attı

 Atapark Mahallesi’nde, yol genişletme ve elektrik altyapı çalışmalarının ardından yol ortasında kalan engeller ve 1294’üncü caddelerdeki elektrik direkleri sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!