Muhtarlardan Kleopatra Koyu tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlardan Kleopatra Koyu tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 13:54

Muhtarlardan Kleopatra Koyu tepkisi

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesindeki mahalle muhtarları Kleopatra Koyu'nun özel bir firmaya kiralanmasına tepki gösterdi.

Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Kleopatra Koyu'nun özel bir şirkete 29 yıllığına tahsis edilmesine ilişkin mahalle muhtarları eylem yaptı. İlçedeki muhtarlar adına konuşan Tekirova Mahalle Muhtarı Ahmet Adaletli, "Kleopatra Koyu diye adlandırdığımız turizm alanı olan bir yerimiz, halkın piknik alanı olarak kullandığı yerimizi Turizm Bakanlığı bir şirkete kiralamış. Orası Milli Park olduğu halde, Milli Park'tan çıkartarak Tabiat Parkı olarak işlemişler ve bir turizm şirketine vermişler. Biz bunun verilmesini istemiyoruz. Kemer bölgesinde halkın denize girecek bir yeri yok oranın dışında. Tünellerden Tekirova'ya kadar denize girecek hiçbir yerimiz kalmadı. Seçimden önce orada bir bildiri yayınladık. Mahkemede davamızı açtık. Davamız devam ettiği halde tekrar verildiğini duyduk" dedi.

Davanın devam etmesine rağmen bölgede çalışacak eleman arayanların kendisine ulaştığını vurgulayan Ahmet Adaletli, "Tekiorva'da orada çalışacak kimsenin olmadığını, dışarıdan gelenleri de orada çalıştırmayacağımızı söyledik. Döndü gittiler. Biz Kemer'in bütün muhtarları bugün buradayız, hepimiz de bunun takipçisi olacağız. Oranın halkın malı olarak, halka kalmasını istiyoruz. Sadece Tekirova'ya ait değil Kemer'e ait bir yerdir. Kemer halkının denize girecek hiçbir yeri kalmamıştır. Orada giderse biz denizi akvaryumda izler gibi izleyeceğiz, giremiyoruz denize" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!