Muhtarlardan Başkan Ergün’e Teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlardan Başkan Ergün’e Teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 13:06

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN, GÖRDES İLÇE ZİYARETİNDE MAHALLE MUHTARLARIYLA DA BİR ARAYA GELDİ.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gördes ilçe ziyaretinde mahalle muhtarlarıyla da bir araya geldi. Mahalle muhtarlarına 2015 yılında yapımı planlanan asfalt çalışmalarından, mahallelerde sürdürülen boyama çalışmalarına, ulaşım ve mezarlık hizmetlerinin işleyişinden MASKİ hizmetlerine kadar Büyükşehir Belediyesi’nin doğrudan vatandaşa dokunduğu hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gördes’e gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda mahalle muhtarlarıyla Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi. Kürekçi, Karaağaç, Kayacık, Kobaklar, Şeyhyayla, Kızıldam, Çatalarmut, Boyalı, Deliçoban, Kuyucak Karapınar, Balıklı, Dereköy, Korubaşı, Dalkır Mahalle Muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantıda Başkan Ergün’ün yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, MASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanı Nurettin Aytekin, Gördes Belediye Meclis Üyesi Alp Sefa Gökkaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Ömer Duran, MHP İlçe Başkanı Uygar Yabaş da yer aldı.
GÖRDES’E HİZMET YAĞIYOR
Gördes ilçesine yapılan hizmetleri mahalle muhtarlarına aktaran Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin artık tüm ekipleriyle sahada olduğunu söyledi. Başkan Ergün, 2015 yılında il genelinde yapımı planlanan bin 800 kilometrelik asfalt ihalesinin Kamu İhale Kurumu’nda sekteye uğradığını bu nedenle Mayıs ayında başlayacak olan asfalt çalışmalarının Eylül’de start aldığını aktardı. Gördes’e 112 kilometrelik asfalt planlandığını dile getiren Başkan Ergün, hava şartlarının izin verdiği ölçüde bu hedefe ulaşılacağını ifade etti.
KALEMOĞLU’NA DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ
Muhtarların düğün salonu taleplerini de dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde tüm ilçelere 1’er adet düğün salonu yapılacağını aktardı. Gördes’e yapılacak düğün salonu için yer tespitinde bulunduklarını belirten Başkan Ergün, “Nüfus bakımından en kalabalık olan mahalle Kalemoğlu. Bu nedenle ilk olarak Kalemoğlu Mahallesi’ne düğün salonu yapacağız” diye konuştu. Bu tür hizmetlerin tek tip olarak planlandığını ve 500 kişilik bir düğün salonunun maliyetinin yaklaşık olarak 600 bin lira olduğunu ve il genelinde maliyetinin 12-13 milyona ulaştığını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, ilerleyen zamanda ihtiyaç doğrultusunda tekrar düğün salonu yapımı için harekete geçeceklerini aktardı.
MEZARLIK YOLLARINA KİLİT PARKE TAŞI DÖŞENİYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlık yollarının düzeltilmesi için de harekete geçtiğini belirten Başkan Ergün, “Birçok mahallede ekiplerimiz iş başında. Peyderpey tüm mezarlık yollarını kilit parke taşı döşeyerek, yenileyeceğiz. Mezarlıklar bizim maneviyatımız için önemli” diye konuştu.
ULAŞIM MÜJDESİNİ DE VERDİ
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerden ulaşım noktasında da start verdiğini söyleyen Başkan Ergün, “Yeni aldığımız araçlarla ilçelerden merkeze ulaşım hamlemizi de başlatıyoruz. Ekim ayı içerisinde bu araçlarımızı sahaya sürmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşım konusunda yaşadığı sorunları da en aza indirgemek için çalışmalarımız sürecek. Bunlar önemli hizmetler. Halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
MASKİ SAHADA, İLAÇLAMALAR DEVAM EDİYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde hizmetleriyle vatandaşların ihtiyaç duyduğu her alanda olduğunu aktaran Başkan Ergün, mezarlıkların bakım ve onarımı, ilaçlama hizmetleri rutin olarak devam ediyor. Bunun haricinde Büyükşehir’le kurulan MASKİ de tüm ekipleriyle sahada. İçme suyu ve kanalizasyon hizmetlerini veriyor. Gördes’e AAT yapılacak. Hizmetlerimizle vatandaşın yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu. Kendilerine vakit ayırdığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden mahalle muhtarları toplantının sonlanmasının ardından Başkan Ergün’le hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!