Muhtarlara ‘bağımlılık’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlara ‘bağımlılık’ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 12:28

Muhtarlara ‘bağımlılık’ eğitimi

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA) -YOZGAT Valiliği öncülüğünde Nisan ayında gerçekleştirilen, Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Yeşilay Cemiyeti Yozgat Şubesi ile birlikte hazırladığı program doğrultusunda, muhtarlara yönelik eğitim çalışması yapıldı.
Yozgat’ta, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, köy ve mahalle muhtarları iki grup halinde yapılan toplantıda bilgilendirildi. Çalışmasında, gençleri uyuşturucu maddelerden ve zararlılarından uzak tutma, olası risk grubundaki bireylere yardım etme yolları konusunda, muhtarlar eğitime alındı. Ayrıca bağımlı bireylere müdahale ve topluma kazandırma yolları da anlatıldı. Bağımlılıkla mücadele eğitimleri kapsamında toplamda 122 muhtar aracılığıyla bütün köy ve mahalle sakinlerine ulaşması hedeflenen eğitimlerin, eğitim öğretim yılı boyunca kamu çalışanlarına, okul ve kurum yöneticilerine yönelik olarak devam edeceği kaydedildi.
Yozgat İl Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Ruh Sağlığı Birimi tarafından da aile hekimlerine yönelik ‘Bağımlılık ile Mücadele’ eğitimi düzenlendi. Psikolog Volkan Doğan ve Uzm. Dr. Muhammed Musenna Arslanyılmaz tarafından iki seansta 24 Aile Hekimine eğitim verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!