Muhtarlar zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlar zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 14:42

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muhtarlar Günü nedeniyle bine yakın muhtarla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yılbaşına kadar mahallerdeki acil, hemen yapılabilecek ihtiyaçların giderilmesiyle ilgili önemli ilerleme olacağını belirten Başkan Kocaoğlu, muhtarlardan ülkenin içinden geçtiği terör ve bölgedeki savaş sorunlarından kurtulana kadar birlir ve beraberlik içinde olmaları çağrısı yaptı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muhtarlar Günü'nde Fuar İzmir D Holü'nde İzmir'in muhtarlarıyla bir araya geldi. Bine yakın muhtara konuşan Kocaoğlu, büyüyen belediye sınırları nedeniyle acil hizmet olanağı olamayacağını gördükleri merkez dışındaki 19 ilçede yerel hizmet birimleri kurduklarını söyledi. Bu ilçelerde iştek, talep ve sorunlarla ilgili muhatap alacakları kişinin yerel hizmet birimi müdürü olduğunu muhtarlara söyleyen Başkan Kocaoğlu “Ayrıca Bayındır ve Bergama'da şantiyeler kurduk. Bayındırı saatte 250 ton asfalt dökebilecek, 2 bin metrekare üretebilecek tesis, Bergama'da saatte 160 ton asfalt üretecek tesis kurdu. Belkahve şantiyesi ile birlikte toplamda saatte700 ton asfalt kapasitesine ulaştık" dedi.

Haberin Devamı

Mahallelerin ihtiyaçlarını muhtarlardan aldıklarını, bir ay önce tamamlanan 1 milyar TL'lik asflat, bakım onarım ihalesi sonrası çalışmaların başladığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, ziyaret etmediği mahallelere işlerin başlamasıyla birlikte gideceğini söyledi. Kocaoğlu, “Son bir ayda ekiplerimiz asfalt, su ve kanal çalışmalarını hızlandırdı. Tabii ki arazi yollarını asfaltlanmasını bir senede bitiremeyeceğiz. Ancak ne kadar hızlı çalışır, ne kadar doğru iş yaparsak o kadar ileri gideceğiz. Yılbaşına kadar söz verdiğimiz zamana dayalı olmayan hemen yapılabilecek işlerde büyük bir ilerlemeyi göreceksiniz. Mahalle sakinleri ile birlikte yaşayacaksınız. Acil ihtiyaçları bir sıraya koyduk. Yapıldıkça yeni ihtiyaçlarınız, isteklerini çıkacak. Bu da doğal" dedi.
Hedefin kenti kaldırmak olduğunu, temizlenmiş, yüzülebilir körfeze sahip İzmir'e turistin de, sanayicinin de , fuarına, kongresini katılımcının de geleceğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu muhtarlara “Birlikte çalışıyoruz. H er zaman eksiğimiz olacak. Ama birbirimizi sayarak, severek, destek olarak bu işlerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. İzmir 2010 yılından itibaren bu kent İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kalkınıyor. Dünyada en hızlı büyüyen ikinci kent olduk.İzmir sağlıklı büyümesini, kentliyle birlikte sürdürecek. İzmir'in büyümesini gelişmesini kimse engellemeyecektir, birlikte yürüyeceğiz. Bu kente yaşayan her insanın lokmasın büyüteceğiz" dedi.

Haberin Devamı


Başkan Kocaoğlu, konuşmasının sonunda Türkiye'nin karşı karşıya olduğu terör ve bölgedeki savaşla ilgili görüşlerini açıkladı.Suriye ve Irak krizinin, yaşanan savaşların en çok Türkiye'yi etkilediğini belirten Kocaoğlu, “3 milyon Suriyeli göçmen geldi. Bizde terör İŞİD ve PKK terörü var. Hızlanıyor. Şehitler ve gaziler var. Bir de bunları yetmiyormuş gibi 15 temmuz'da önemli bir felaket yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Biz güçlü milletimiz, Bin yıllardır devlet olmuş bağımsız yaşamış, bağımsızlığımız tehlikeye düştüğünde hiç ayrım yapmadan birleşebilen, mücadele veren milletiz. Bundan şüphem yok. Korkum yok. Er geç üstesinden geleceğiz. Bu ülkede barışı kardeşliği tesis edeceğiz. Ama ne kadar erken tesis edersek o kadar az zarar edeceğiz. Az yara alacağız o kadar çok toparlanacağız. Muhtarlar olarak mahallelerin kanaat önderlerisiniz. Türkiye normalleşene, terör ve savaş defolup gidinceye kadar sizlerden birlik beraberlik için, ülke için, çocuklar için, gelecek kuşaklar için, vatan millet için destek istiyoruz. Dayanışma istiyoruz. Şehitler gaziler için omuz omuza verip ülkeni birlik beraberliğini sağlamak görevini üstlenmek istiyoruz. Birlik ve beraber olursak sorunların üstesinden geliriz. Millete, vatana hizmet üzere ant içiyorum. Hepinizi bu göreve çağırıyorum"dedi. Kocaoğlu'na konuşmasından sonra muhtarlar belediyeni dağıttığı fidanların meyvelerindan oluşan paket verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!