Muhtarlar,Yeni Nesil Termik Santrali görmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlar,Yeni Nesil Termik Santrali görmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 14:14

Muhtarlar,Yeni Nesil Termik Santrali görmek istiyor

Haberin Devamı

Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de yapılacak olan termik santral bölgesi yakınlarındaki mahallelerin muhtarları, yeni nesil termik santrali gördükten sonra kararlarını açıklayacaklarını söyledi.
Alpu bölgesine yapılacak olan termik santral ile ilgili termik santralin bölgesinde muhtarlık yapan 10 mahalle muhtarı basın toplantısı düzenledi. Şuanda termik santrale ne karşı ne de yapılması yönünde bir düşüncelerinin bulunmadığını belirten mahalle muhtarları yeni nesil termik santrallerden bir tanesi görmek ve incelemek istediklerini belirttiler. Geçen 17 Kasım'da, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri tarafından muhtarlar için düzenlenen Alpu Termik Santrali bilgilendirme toplantısı sonrasında bazı yayın organlarında 'Muhtarları Terörle İkna' başlıklı haberin kendilerini üzdüğünü belirten Beyaz Altın Mahalle Muhtarı Yüksel Girgin şunları söyledi:
"Muhtarlar olarak halkımızın kaygılarını yakından takip etmekteyiz. Muhtarlar bilgilendirme talebini bakanlığımıza ilettik. Bakanlığın uyguladığı iletişim planı doğrultusunda bu talebimizi anında yerinde getirmeleri ile birlikte bilgilendirme toplantısının ilkini gerçekleştirdik. Bu toplantıyı izleyen, sunum ve konuşmalara şahitlik eden biri olarak bir gazetenin attığı bu manşeti üzülerek okuduk. 250 kişinin şahitlik ettiği bu toplantıda böyle bir ifadenin kullanılmamış olmasına rağmen bu denli üzücü ve tahrik edici bir manşetin Eskişehir'in huzurunu bozmaya yönelik olduğu aşikardır. Muhtarlarımız toplantıya yoğun ilgi göstermiş olup, kaygılarını ve sorularını açıkça ifade etmişlerdir. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığından verilen bilgiye göre Eskişehir'imizde bilgilendirme çalışmaları hız kesmeden devam edecektir. Kültür düzeyi oldukça yüksek olan şehrimizin, yürütülecek olan bilgilendirme toplantılarında, açık iletişimle birçok konuya açıklık getireceğine inanmaktayız. Dinlemeye, anlamaya devam edeceğimizi ve dışarıdan gelen kötü niyetli örgütlere prim vermeyeceğimizi buradan bir kere daha belirtmek isteriz. Ben yeni nesil termik santralin birisini gezdim, inceledim. Düşüncelerim bende kalsın. Termik santralin yapılacağı bölgedeki mahalle muhtarlarının ve basın mensuplarının da yeni nesil termik santrali gezip, inceledikten sonra bilgilerini açıklaması gerektiğini düşünüyorum."
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!