Muhtarın futbol aşkı!

Güncelleme Tarihi:

Muhtarın futbol aşkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 15:59

Keçiören İncirli Mahallesi’nde uyuşturucu satıcılarına savaş açan muhtar Bektaş Yener Çelik, bir yandan da çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak ututmak için ‘ücretsiz’ futbol okulu açtı.

Haberin Devamı

1988 yılında Türkiye Genç Milli Futbol Takımı’nda oynama başarısını gösteren 44 yaşındaki Keçiören İncirli Mahallesi muhtarı Bektaş Yener Çelik’in futbol aşkı, herkese örnek oluyor. Muhtar Çelik, doğup büyüdüğü ve şimdi muhtarı olduğu mahallesinde çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için ücretsiz futbol kursu veriyor. Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar indiğini, Keçiören bölgesinde de uyuşturucu konusunun çocukları tehdit ettiğini söyleyen Çelik “Mahalleliyle birlikte bu duruma engel olmak için çalışmaya başladık. İlk önce mahallemizi uyuşturucu satıcılarından temizledik. Sonrasında çocukları sporla kötü alışkanlıklardan uzak tutabileceğimizi düşünerek, mahallemizde böyle bir futbol okulu kurmaya karar verdik. Keçiören İlçe Spor Müdürlüğü’nün bize tahsis ettiği sahada haftanın belirli günleri antrenman yapıyoruz. Hem çocuklar hem de aileleri bu durumdan çok memnun oluyor” dedi. İncirli esnafı da, mahallede açılan futbol okuluna maddi destek veriyor. İki ay önce açılan futbol okulunda, 6 ile 16 yaş arası 100’e yakın öğrenci bulunuyor.

Haberin Devamı

SAKATLIKLAR SONRASI  FUTBOLU BIRAKTI

İnicirli Mahallesi muhtarı Bektaş Yener Çelik, gençlik yıllarında Hacettepe Spor, Petrol Ofisi, Maden Teknik Arama (MTA) ve Gençlerbirliği kulüplerinde forma giymiş. Muhtar Çelik, 1988 yılında ise Türkiye Genç Milli Futbol Takımı’na davet edilerek, milli formayla ter dökme şansı bulmuş. Çelik, yaşadığı sakatlıklar sonrası futbolu bırakmak zorunda kalmış.

Muhtarın futbol aşkı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!