Muhtara cinayetten 13 yıl 4 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Muhtara cinayetten 13 yıl 4 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 10:26

Muhtara cinayetten 13 yıl 4 ay hapis

Haberin Devamı

ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Karasu İlçesi Manavpınarı Mahallesi  muhtarlık binasında tartıştığı iki kişiden birini tabancayla öldüren diğerini yaralayan Muhtar Ali Topçu, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ali Topçu seçimlerin ardından yeni aldığı tabanca ile sosyal medya hesabından poz vermesi nedeniyle tepki görmüştü.
Geçen yıl Eylül ayında Manavpınarı Mahallesi Muhtarı Ali Topçu ile muhtarlığa gelen aralarından önceden husumet bulunan Özer Taşdelen ile Bennur Açıkada arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Topçu, Özer Taşdelen ve Bennur Açıkada'nın üzerine tabanca ile ateş etti. Özer Taşdelen yaşamını yitirirken, Bennur Açıkada ise yaralandı.
Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan Ali Topçu pişman olduğunu söyleyerek, "Üzerime saldırdılar. Kendimi korudum" dedi. Mahkeme, Ali Topçu'ya tahrik indirimi uygulayarak adam öldürmek suçundan 10 yıl, yaralamak suçundan ise 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Topçu, 30 Mart seçimleri sonrasında mahalle muhtarı seçildikten sonra yeni aldığı tabancayla çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşınca adı gündeme gelmiş ve tepki görmüştü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!