Mühlheim’da İslami defin

Güncelleme Tarihi:

Mühlheim’da İslami defin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 10:59

Almanya’nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Mühlheim am Main kasabasında yaşayan Müslümanlar, ölen yakınlarının cenazesini istedikleri takdirde artık kentin mezarlığında İslami usullerle defnedebiliyor.

Haberin Devamı

BU doğrultudaki taleplerini içeren başvurularının Belediye Meclisi’nce görüşüldüğünü ve oy birliğiyle kabul edildiğini belirten Yabancılar Meclisi Başkanı Hüsamettin Eryılmaz, “Belediye Meclisi’ne, bu konudaki başvurumuzu destekledikleri ve uygulanmasını sağladıkları için tüm Müslüman toplum adına teşekkür ediyorum” dedi. Ay başından itibaren Almanya’daki İslami usulde defin işlemlerinin resmen kabul edildiği kentler arasına katılan Mühlheim am Main’da, geçen eylül ayında çeşitli Müslüman toplulukların temsilcileriyle bir araya gelen Yabancılar Meclisi, İslami defin işlemlerinin tam olarak gerçekleşmesi için gerekli tüm teknik ayrıntıları görüşüp, karara bağlamışlar ve uygulamaya geçmesi için resmen Belediye Meclisi’ne başvurmuşlardı. 

MÜKEMMEL VE YAPICI İŞBİRLİĞİ
“Müslüman hemşerilerimizin kendi dini geleneklerine uygun olarak cenazelerini kaldırabilmelerinin mümkün olmasını sağlayabildiğimiz için sevinçliyim” diyen Belediye Birinci Encümeni Gudrun Monat, bunun gerçekleşmesinde Müslüman cemaatlerle “Mükemmel ve yapıcı işbirliği” içinde olan Yabancılar Meclisi’ne özel olarak teşekkür etti. Monat, “Bu Mülheim’da artık ikinci ve üçüncü kuşağıyla yerleşik olarak yaşayan göç kökenli aileler için çok önemliydi” dedi.

Haberin Devamı

NASIL YAPILACAK?
Yeni uygulamaya göre Mühlheim Orman Mezarlığı’nda (Waldfriedhof) İslami cenaze işlemleri, Müslüman defin kuruluşları tarafından organize edilecek. İlk işlemler gerçekleştirildikten sonra mezarlığa getirilen cenazeler, mezarlık işletmesindeki görevliler tarafından kazılmış olan mezarlara defnedilecek. Mezar başındaki dini işlemlerin ve cenazenin toprağa kefeniyle verilmesinin ardından mezara toprak cenazeye katılanlar tarafından atılacak. Mezarın üstünün tam olarak toprakla kapatılması ise yine mezarlık görevlileri tarafından gerçekleştirilecek.

Mühlheim’da İslami defin

Mühlheim Yabancılar Meclisi Başkanı Hüsamettin Eryılmaz, Offenbach DİTİB Yavuz Selim Camisi’nden Selim Tunç ve Şefik Başköylü, Hessen Türk Toplumu Kadınlar Kolu Başkanı Canan Ünal, Arap-Alman Kültür Derneği Başkanı Muhammad Khaled’in de aralarında bulunduğu çeşitli örgütlerin temsilcileri, Gudrun Monat’la Mühlheim Orman Mezarlığı’nın Müslümanlara ayrılan bölümünde bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!