Mühendislik öğrencilerinin Misis ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Mühendislik öğrencilerinin Misis ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 15:15

Mühendislik öğrencilerinin Misis ilgisi

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'nin 'Ölümsüzlük Şehri Misis' adlı projesi, üniversite öğrencilerinin ders konusu oldu.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği öğrencileri Mimarlığa Giriş dersi kapsamında Misis'i ziyaret etti. Bölgedeki kervansaray ve Roma dönemine ait 2 adet su değirmeni restorasyonu, Lokman Hekim Cami rekonstrüksiyon çalışması ile kazıları yakından inceleyen öğerencilere Yüreğir Belediyesi yetkilileri de bilgi verdi. Öğrencilere Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hülya Yüceer ile Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Nazife Eraslan Doğan eşlik etti.
ÇELİKCAN: TURİZM GELİŞECEK
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
"Ölümsüzlük Şehri Misis projesi çok yönlü bir çalışma ve kazılar 2012 yılından bu yana devam ediyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bölge önemli bir turizm merkezi olacaktır. MS 2 ve 3'üncü yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 1970'li yıllara kadar kullanılan su değirmenleri kaybolmaya yüz tutmuştu. Proje ile tarihi yeniden yaşatmak ve insanoğlunun ilk teknolojilerinden su değirmenlerinin nasıl çalıştığını göstermeyi amaçlıyoruz. Misis 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle önemli bir yaşam merkezidir. Devam eden kazılarda bir çok uygarlığa ait buluntular çıkmaktadır. Bu yönüyle üniversitelerimiz buralardan her alanda faydalanabilirler."

ADANA,(DHA)


FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!