“ Mühendislik eğitiminde kaliteyi hedefliyoruz”

Güncelleme Tarihi:

“ Mühendislik eğitiminde kaliteyi hedefliyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 10:35

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergül Yaşar, mühendislik eğitiminde kaliteyi artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de İTÜ ve ODTÜ’den sonra açılan 3’üncü Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü olduklarını belirten Prof. Dr. Ergül Yaşar, ’disiplinli, araştırmacı ve sorgulayıcı’ öğrenciler yetiştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Yaşar, bölümün çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

"2010 yılından itibaren lisans eğitimi vermekteyiz. Bölümün bünyesinde akademik personel olarak 6 öğretim üyesi, 6 araştırma görevlisi mevcut. 18’i yabancı uyruklu olmak üzere 371 lisans, 24 yüksek lisans öğrencimiz bulunmakta. Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü tüm yerbilimleri disiplinlerini bir arada barındıran ve hepsinden tümleyici bilgi gerektiren bir mühendislik dalıdır. Öncelikli amacımız Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği eğitiminin kalitesini arttırmak. Bunun yanında öğrencilerimizin deneyim kazanması için sık sık bölgedeki petrol doğalgaz ve jeotermal sahalara teknik geziler düzenlemekteyiz."

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!