Mühendis pilotlar İngiltere’de gazlayacak

Güncelleme Tarihi:

Mühendis pilotlar İngiltere’de gazlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 14:55

Hacettepeli öğrenciler, 100 km hıza 5 saniyede çıkabilen ‘HUR02’ adlı mini formula aracıyla İngiltere’deki ‘Student Race’te piste çıkacak. Öğrencilerin hedefi şampiyonluk.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği’nden 20 öğrencinin tasarladığı mini formula aracı, 20-23 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleşecek ‘Student Race’te Türkiye’yi temsil edecek.
Geçen yıl yarıştıkları ‘HUR01’ adlı aracı altı aylık çalışmayla 30 kilogram daha hafifleterek performansını yükselten öğrenciler, ‘HUR02’ adını verdikleri araçla dereceye girmeyi hedefliyor. ‘HUR02’nin proje danışmanı Hacettepe Üniversitesi Makina Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Benat Koçkar, otomobilin yarışma kurallarına uygun olarak geliştirilen en iyi araçlar arasından yer aldığını belirterek, “Otomotiv Mühendisliği bölümü öğrencileri, formula dünyasının önemli isimleriyle ve araç üreticisi firmaların yetkilileriyle iletişim kurma fırsatına sahip olacaklar. Biz, geçen seneki eksiklerimizi yarışma kurallarına bağlı kalarak iyileştirdik. Bu sene yarışacak araçlar arasında en iyilerinden birine sahibiz” diye konuştu.

KÜRSÜYÜ DEVRALACAĞIZ

Hacettepe Racing ekibinin kaptanı Yasin Karsandık da geçen seneki teknik eksikliklerinin çoğunu giderdiklerini ifade etti. Karsandık, şunları söyledi:
“Araç bu sene daha hızlı bizde ekip olarak daha tecrübeliyiz. Altı aydır bu yarışmanın hazırlanacağı güne hem kendimizi hem de aracımızı hazırladık. Bütün tasarımında ekibin imzası var. Geçen senenin aksine bu yıl kürsüyü rakiplerimizden devralacağız.”

Haberin Devamı

5 SANİYEDE 100 KM HIZ

‘HUR02’, 600 cc’lik benzinli motoruyla 0-100 km/s hıza 5 saniye içerisinde ulaşabiliyor. Çelik şaseye sahip olan 240 kilogram ağırlığındaki otomobilin elektronik ve parça tasarımlarında Hacettepe Racing ekibinin imzası bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!