Muhasebe müdiresine dolandırıcılık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Muhasebe müdiresine dolandırıcılık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çalıştığı turizm şirketinin hesaplarından zimmetine sekiz buçuk milyar lira geçirdiği iddia edilen muhasebe müdiresi Nesrin Akkaya iki yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Mahkemede kendisini savunan Akkaya, kanıt olarak sunulan mektuptaki itiraflarını ’’O gün çok ilaç içmiştim, kendimde değildim’’ diyerek reddetti.

Muhasebe müdürlüğünü yaptığı şirketten zimmetine yaklaşık sekiz buçuk milyar lira geçirdiği iddiasıyla yargılanan Nesrin Akkaya, ‘‘Hesaplar açık çıkınca suçu üstlenmem için bana kağıt imzalattılar’’ dedi.

Beyoğlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen davada, hakkında iki yıla kadar hapis cezası istenen Nesrin Akkaya (27) savunmasını kendisi yaptı. Polisteki ifadesinde, nişanlısı Mehmet Vakıf Dikişçi'nin zorlamasıyla suç işlediğini söyleyen Akkaya mahkemede bu ifadesini reddetti. 1990'da muhasebe elemanı olarak girdiği Asil Turizm'de beş yıl sonra yüzde bir hisseyle muhasebe ikinci müdürü olduğunu söyleyen genç kadın, 1997 hesaplarında açık çıkması üzerine uydurulan bir senaryonun kurbanı olduğunu ileri sürdü. ’’8 milyar 286 milyon lira açığı bana yüklemeye çalıştılar. O gün aşırı miktarda ilaç almıştım, ne yaptığımı bilmiyordum. Çok üzerime geldiler, uğraştılar. Her türlü suçlamayı kabul etmek zorunda kaldım. Bana bir kağıt verdiler, imzaladım. Dava konusu olan parayı zimmetime geçirmedim’’ dedi. Hakiminin polisteki ifadesini sorması üzerine Akkaya, ‘‘Polis ifadem doğru değildir, çünkü suçu üstlenmem için baskı yapıldı’’ diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Necibe Karaşen ise Akkaya'nın arkadaşı olduğunu ve zimmete para geçirme olayı konusunda bilgisi olmadığını belirterek ’’Sadece Nesrin’in birkaç kez intihara teşebbüs ettiğini biliyorum’’ dedi.

Duruşmaya katılan ATT Asil Turizm'in avukatı, Nesrin Akkaya’nın kendi el yazısıyla yaptığı itirafın metnini mahkemeye sundu. Belgede Nesrin Akkaya’nın, şirket sorumlularına hitaben ‘‘1997 yılında sonuçlarının benim için çok ağır olacağını düşünmeden kötü bir alışkanlığımın sonucu şirketinizin hesaplarından 8 milyar 286 milyon lirayı kullandım. Şu andan itibaren çok pişman olduğumu belirtirim. Zararların sadece bana dokunmadığı gibi bana güvenen ve inanan tüm sevdiklerime dokunacağını da düşünmedim. Çok pişmanım. Hesaplar teker teker kontrol edilip 8 milyar 286 milyon lirayı veya daha sonra da çıkabilecek paraları elimden geldiğince şirketinize ödemeyi tahhüt ederim’’ yazdığı görüldü.

Mahkeme heyeti, sanık Mahmut Vakıf Dikişçi’nin duruşmaya katılması için ihzar yazılmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!