Muhaliflere seri darbe

Güncelleme Tarihi:

Muhaliflere seri darbe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 22:44

15 Kasım’da Rusya ve Şii milislerin desteğinde Halep’te büyük bir taarruz başlatan rejim, muhaliflerin kontrol ettiği mahallelerin yüzde 60’ını ele geçirdi. Dün de Tarık el Bab mahallesi rejim kontrolüne geçti.

Haberin Devamı

SURİYE iç savaşındaki stratejik önemi nedeniyle ‘savaşların anası’ olarak adlandırılan Halep’teki çatışmalarda Rusya’nın ve Şii milislerin desteklediği Suriye ordusu, muhaliflere karşı önemli bir gelişme kaydederek Tarık el Bab mahallesini de kontrol altına aldı. Böylece muhaliflerin güçlü olduğu doğu Halep’in yüzde 60’ı Suriye rejiminin hakimiyetine girmiş oldu. Hafta başında rejim muhaliflerin kontrolündeki mahallelerin yüzde 30’unu ele geçirmişti.
Suriye ordusu, son ilerlemeyle birlikte Halep’in dışındaki uluslararası havalimanına giden yolu da ele geçirdi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye uçaklarının ve topçusunun bombaladığı Halep’in doğusundaki el Şaer mahallesinde üç kişinin öldüğünü bildirdi. Gözlemevi, Suriye rejiminin doğu Halep’e yönelik 15 Kasım’da başlattığı taarruz sonucu şimdiye kadar 300’den fazla sivilin öldüğünü belirtiyor. Gözlemevi, aynı dönemde muhaliflerin hükümet kontrolündeki Halep’in batı bölgelerine açtığı ateşte de 65 sivilin öldüğünü bildirdi.

‘SAVAŞI BİTİRMEZ’

Haberin Devamı

AB Dış Politika Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye hükümetinin Halep’i almasının iç savaşı bitirmeyeceğini söyledi. Roma’da bir panelde konuşan Mogherini, “Halep’in düşüşünün savaşı bitirmeyeceğinden eminim” dedi. Aynı panelde konuşan BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura ise “Halep uzun süre bu şekilde kalmayacak” diyerek savaşın uzun sürmeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!