Muhalif lider Putin’i yaktı kendi de yanacak

Güncelleme Tarihi:

Muhalif lider Putin’i yaktı kendi de yanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 16:06

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile muhalefet arasında başkent Moskova’da bugün düzenlenen protesto gösterisinde “semboller” düellosu yaşandı.

Haberin Devamı

Moskova’nın yeni yıldan hemen önce kabul ettiği ve ABD vatandaşlarının kimsesiz Rus çocuklarını evlat edinmesini yasaklayan yasa “Alçaklara karşı yürüyüş marşı” sloganı altında 40 bin kişilik gösteriyle protesto edildi. Protesto yürüyüşünün sonunda muhalif lider Sergey Udaltsov, üzerinde komik bir Putin tasviri olan bir pankartı yaktı.

Yürüyüşü denetleyen güvenlik güçleri Udaltsov’un bu hareketini anında kayda alarak savcılığa, “Göstericiler beraberinde getirdikleri envanterleri yaktı” suç duyurusunda bulundu.

Zira Rusya’da birkaç yıl önce kabul edilen bir yasa değişikliğiyle sadece bayrak gibi milli semboller değil, üst düzey yöneticilerin tasvir edildiği resim ve fotoğraflara da devletin sembolü statüsü verildi. Bunlara zarar verenler Rus devletine hakaret etmiş sayılıyor.

Haberin Devamı

Portrenin yakılmasına Kremlin Sarayı anında tepki göstererek bu işin yeni bir tartışma konusu olacağının sinyalini verdi. Olayla ilgili açıklamayı Putin’in basın sözcüsü Dimitri Peskov yaptı. Peskov, “Vladimir Putin Moskova’daki gösteride yaşananlardan haberdar. Rusya yasaları ne gerektiriyorsa yapılacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!