Muhalefetten tarihi çağrı

Güncelleme Tarihi:

Muhalefetten tarihi çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2008 13:27

Bi türlü istediği sonuçları alamayan Trabzonspor'da, yaklaşan kongre öncesi muhalefetten yönetime tarihi bir çağrı geldi.

Haberin Devamı

Yanal: Çok ciddi sıkıntılar var

Gençlerbirliği OFTAŞ karşısında alınan yenilgiyle tehlikeli bölgeye bir adım daha yaklaşan Trabzonspor'da sular durulmak bilmiyor. Saha sonuçları karşısında yönetim, futbolcular ve teknik direktör Ersun Yanal yoğun eleştiriler alırken, camia yeniden kongre heyecanına kilitlenmeye başladı.

8- 9 Şubat'ta yapılacak olan kongre öncesi adaylar yeniden çalışmalara başlarken, başkan adayı Sadri Şener'in listesinde Asbaşkan olarak yeralan, muhalefetin güçlü isimlerinden Hayrettin Hacısalihoğlu'ndan yönetime tarihi bir çağrı geldi. Kulübün içinde bulunduğu durumda sen-ben kavgasının bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Hayrettin Hacısalihoğlu, transfer konusunda yönetime her türlü yardımı hemen yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

DESTEĞE HAZIRIZ

Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un kritik bir durumun içinde olduğunu vurgulayarak, "Küme düşme tehlikesinin iyice hissedildiği şu dönemde transferin kalan 10 gününü en iyi şekilde değerlendirebilmek için yönetimle, her şeye rağmen her türlü işbirliğine hemen şu an itibarıyla hazırız. 8-9 Şubat'ta transfer sona ermiş olacağına göre, gelecek olan başkan ve yönetim kim ya da kimler olacaksa hiç fark etmez. Bu kadronun lig için yetersiz kaldığı gerçeğinden hareketle, bir araya gelip kendi transfer çalışmalarımızı da yönetime aktarabileceğimizi kamuoyunun da bilmesini isteriz" dedi.

Hacısalihoğlu, iktidar - muhalefet ayırımı yapmaksızın Trabzonspor'a sahip çıkılmsı gerektiğini de vurgulayarak, "Biz de dahil olmak üzere, kişisel ya da gruplar adına küçük çıkar hesabı yapanların, bu takımın daha ağır bedeller ödemesi durumunda bunun altından kalkamayacağını bilmelerini sitrezi" diye konuştu.

YANAL FUTBOLCULARI SERT DİLLE UYARDI

Gençlerbirliği Oftaşspor'a 2 - 1'lik skorla mağlup olan Trabzonspor'da dün gece hareketli saatler yaşandı. Maç sonu futbolcularla önce Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yarım saatlik bir toplantı yapan Yanal'ın oldukça sinirli olduğu belirtildi. Futbolculara bundan sonraki süreçte dönüşü olmayan bir yola girdiklerini söyleyen Yanal'ın, futbolculardan biraz daha özveri istediği bildirildi. OFTAŞ maçındaki futbolunu beğenmediği futbolcuları burada net bir şekilde uyaran Yanal'ın, alınan sonuçlardan duyduğu rahatsızlığı açık bir şekilde dile getirdiği öğrenildi. Bu arada futbolcularında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir araya gelerek, bundan sonraki süreçte canlarını dişlerini takacaklarına dair karar aldılar.

Haberin Devamı

YÖNETİM ACİL TRANSFER KARARI ALDI

Bu arada Gençlerbirliği Oftaş'ın attığı ikinci gol sonrası kendisi aleyhine yapılan kötü tezahüratlara dayanamayarak stadı terk eden Başkan Nuri Albayrak da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde transfer komitesini bir araya getirdi. Teknik Direktör Ersun Yanal'dan bir rapor olan Albayrak'ın, transfer komitesine takıma acil takviyeler yapılması için tam yetki verdiği öğrenildi. Brezilya'nın İnternacional takımında forma giyen Fernandao ve Alex için yarın son bir teklif daha verecek olan yönetim, Brezilya kulübüne Çarşamba gününe kadar süre verecek. Eğer Brezilya kulübü, Trabzonspor'un belirlediği fiyata inmezse Ersun Yanal'ın dün gece yönetime sunduğu ikinci yabancı futbolcu transfer listesi gündeme alınacak. Bunun dışında Almanya'dan iki gurbetçi futbolcunun da alınması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

TÜM SORUMLULUKLARI ÜZERİME ALIRIM

Dün gece futbolcularla bir toplantı yapan ardından eve giden ve yönetimin çağırması ile tekrar tesislere dönen Ersun Yanal da, oyun sisteminde ve ilk 11'de önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Transferde hedefledikleri noktaya gelemediklerini söyleyerek yönetimi hedef gösteren Yanal, takıma fazla bir şey katamamış olmasının kendisini üzdüğünü belirterek, "Şu andaki Trabzonspor'un tablosu hepimizi üzüyor. Trabzonspor takımının biz geldiğimiz günden bu yana yaşadığı problemlerle şu andaki geldiği nokta arasında bir değişiklik yok. Uğraşımız devam ediyor. Bu değişim süreçlerini Trabzonspor çok sıcak bir şekilde yaşamaya devam edecek. Şu anda hala istediğimiz noktaya gelemedik. Biz bu konudaki sorumlulukları üzerimize alacak kadar sağduyuluyuz. Oyuncularımızla da bunu konuştuk" dedi.

Haberin Devamı

TARAFTAR TEPKİ DEĞİL, TAKIMA TESTEK VERMELİ

Yanal, taraftarların yönetime ve kendilerine tepki göstermesi yerine takımı desteklemesi gerektiğini ifade ederek, "Oyun içinde zaten yaşadığımız sıkıntılar var. Seyirci konusunda hepimizin yaşadığı sıkıntılar var. Bütün olarak yaşamadığımız bir gerçek. Bugün bir takım seyircinin yönetime, takıma tepki göstermesi gerekli sinerjiyi oluşturamıyor. Takım kötü gidince eleştirilir, iyi gidince alkışlanır düşüncesi yanlış bir düşünce. Bunun değiştirilmesi gerekir" diye konuştu.

TAKIMI BURADAN ÇIKARMAK ZORUNDAYIZ

Yanal, hakemin kötü yönetimini mazeret sayarak asla arkasına sığınmayacaklarını da belirterek "Hakemlerle ilgili çok fazla bir şey konuşmuyorum. İkili mücadelelerde takdir hakkını hep rakip takıma kullandı, rakip oyuncu eliyle aldı. Ama bunların da hepsini yeneceksiniz. Ben takımın performansıyla ilgili çalışmayı istiyorum. Hakem iyi yönetmedi ama Umut da gol atmalıydı" dedi. Yanal, artık her şeyde son noktaya geldiklerini belirterek, "Takım içerisinde olan oyuncularımızla, hep aynı şeyleri paylaştık. Artık son noktaya geldik. Artık her şeyi yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu noktadan sonra bu oyuncu kadrosunun başka yapabileceği her türlü etkinliği saha içinde yapma zorunluluğu ortaya çıktı. Takımı buradan çıkarmanın yollarına bakmamız gerekiyor. Biz Trabzonspor'uz önce başarısızlığı kendimizde arayıp daha sonra çevremizde aramamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

ÖNCE AKIL VERİLMELİ

Ersun Yanal, takımı eleştirenlerin bilgili olması gerektiğini de vurgulayarak, "Takımı eleştirmek için önce fikir vermek, akıl vermek gerekir. Eleştirmek, fikirsiz, bilgisiz eleştirmek, takıma oldukça büyük zarar verir. Bu süreçte hala devam ediyor" dedi. Yanal, ertelenen kongrenin Trabzon'da ortamı çok gerdiğini de vurgulayarak, "Kadromuzla ilgili gerçekten çok sıkıntılar yaşıyoruz. Bu kadronun geldiği nokta ortada. 15 gün içerisinde bu kadroya moral verecek ve ayağa kaldıracak transferlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Ben bu konuda elimden geleni yapacağım" dedi.

Yanal, takım olarak mücadele etmeleri gerektiğini belirterek, "Bir takım sahaya çıktığında takım olarak mücadele etmedikten sonra bir maçı asla kazanamaz. Herkesin eşit mücadele etmesi gerekiyor. Ben eşit mücadele etmediğimizi düşünüyorum. Hayal kırıklığı değil ama burada bir ilerleme olmadığını görmek beni üzüyor. Biz daha sağlıklı ve doğruları konuşabileceğimiz bir ortam yaratmak zorundayız" dedi.

Yanal, Yattara'nın OFTAŞ maçında kötü bir performans sergilediğini de belirterek, "Ben Yattara'yı kötü oynadı diye suçlayamam. Şu anda Hasan Üçüncü kullanmadığımız oyunculardan bir tanesi. Hazır bir oyuncu ama bu takımda ön libero fazlalığı var. İlerleyen günlerde onu kullanacağım. Hasan'dan idman performansı olarak oldukça memnunum. Yattara çok kötü bir performans sergiledi. Ama Yattara'yı kötü oynadı diye suçlayamam" dedi.

Bu arada Trabzonspor, Gençlerbirliği ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Bu sabah Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana milli takımda bulunan Jabi ile sakat Tolga Seyhan katılmadı. OFTAŞ maçında ilk 11'de oynayanların düz koşu yaptığı çalışmada, diğer oyuncular yarı sahada top çalışması gerçekleştirdi.

YEREL GAZETELERDEN SERT TEPKİ

Trabzon'da yayın yapan bölgesel gazeteler üst üste yaşanan şoklar ve son alınan Gençlerbirliği Otfaşspor mağlubiyeti sonrası yönetime, futbolculara ve teknik heyete ateş püskürdü.

Kuzey Ekspres Gazetesi, "Trabzon'um ağlıyor, ben ağlıyorum. Hadi git ne duruyorsun" başlıklı haberinde "Gemi battı Nuri, gemi battı" başlığını atarak Başkan Nuri Albayrak'ı sert bir dille eleştirdi. Günebakış gazetesi ise, "Offff Taş kesildik!" girişiyle "Her gün ağlamaktan gözyaşlarımız kurudu" başlığını attı. Aynı gazete Albayrak'a hitaben, "H.Avni Aker'i terk etmen yetmez" şeklinde bir haber yazdı. Karadeniz Gazetesi'de "Yazıklar olsun" başlığını "Suçlu kim? A) Teknik heyet, B) Yönetim, C) Futbolcular, D) HEPSİ" manşetini attı. İlkhaber Gazetesi, Başkan Nuri Albayrak, Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ve TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un resminin altına, "İşte Trabzonspor'u ateşe atanlar" başlığını attı. Gençlerbirliği Oftaşspor mağlubiyetine en sert tepkiyi ise Taka Gazetesi koydu. Gazete, PAF takımın 5-0 kazandığı maçı arka kapağa tam sayfa olarak verdi. PAF takımı överek, "Süper Trabzon" başlığını atan gazete, "Süper Ligde dün: Trabzonspor: 1 - Gençlerbirliği Oftaşspor: 2" girişini vererek maçı iç sayfalara taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!