Muhalefet liderinden başbakana zor soru

Güncelleme Tarihi:

Muhalefet liderinden başbakana zor soru
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 10:20

İngiltere Başbakanı Theresa May, erken genel seçim kampanyası çerçevesinde katıldığı ve halkın soruları yanıtladığı canlı televizyon programında ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn’in sorusuyla zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

HAZİRANDA yapılacak genel seçimler için yürüttüğü kampanya çerçevesinde, İngiliz ITV kanalının canlı yayınında sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden vatandaşların sorularını yanıtlayan May, ana muhalefet lideri Corbyn’in de sorusuyla karşılaştı. Programın sunucusu Robert Peston, ana muhalefet liderinin de başbakana bir soru gönderdiğini belirterek, Corbyn’in şu sorusunu okudu:
“Merhaba Theresa May. Başbakan olarak maaşlar hiç ilerleme göstermezken elit dostlarına vergi indirimi yaparak hizmette bulundun. Ülkede konut inşası 1920’lerden bu yana gördüğü en düşük seviyesinde. 2010’dan bu yana sokaklarımızda polis sayısı 20 bin kişi eksildi ve Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) de krizde. Sence Britanya halkı, senin ve benim televizyonda canlı yayında bu konuları tartıştığımızı görmeyi haketmiyor mu?”

CORBYN’İN SORUSUNU GEÇİŞTİRDİ

Haberin Devamı

Başbakan May, muhalefet liderinin sorusunu geçiştirerek, “Ben karşılıklı tartışmak yerine benim ve onun seçmenden doğrudan sorular almamızın daha doğru olduğunu düşünüyorum. İnsanların, siyasilerin birbirleriyle tartıştığını görmekten çok bir şey kazandığını düşünmüyorum. İnsanların (sorularının cevaplarını) doğrudan siyasilerden duymak istediğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

TARTIŞMAMA KARARI ALMIŞTI

Programın geri kalanında yaklaşık 10 bin dinleyicinin başbakana yönelik kızgın ifade içeren mesajlaşma simgelerini Facebook hesapları aracılığıyla gönderdi. Öte yandan Facebook üzerinden yapılan ankete katılan 4 bin 400 kişi de başbakanın cevaplarını olumlu karşıladığını ifade etti.
Başbakan May, erken genel seçim öncesinde televizyonlarda canlı yayınlanan tartışma programlarına katılmama kararı alması ülkedeki bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. İngiltere’deki muhalefet liderleri de May’in kararını “siyasilerle karşı karşıya gelmekten kaçmak” ve “tartışmalara katılmaktan korkmakla” suçlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!