Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 11:45

SÜLEYMANİYE MAHALLESİNDE ŞANLIURFA VALİLİĞİ TARAFINDAN YER TAHSİSİ YAPILAN DERNEĞİN AÇILIŞINA VALİ İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN YANI SIRA, VALİ YARDIMCISI AYLİN KIRCI DUMAN, HALİLİYE BELEDİYE BAŞKANI FEVZİ DEMİRKOL, SURİYELİ ESKİ MÜFTÜ ŞEYH ZEKERİYA EL-MESUD, İLGİLİ DAİRE AMİRLERİ VE ÇOK SAYIDA SURİYELİ VE ŞANLIURFALI KATILDI.

Şanlıurfa’da Suriye Türkiye Muhacir Ensar Kardeşliği Derneği’nin açılışı törenle gerçekleştirdi.
Süleymaniye mahallesinde Şanlıurfa Valiliği tarafından yer tahsisi yapılan derneğin açılışına Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Suriyeli eski Müftü Şeyh Zekeriya El-Mesud, ilgili daire amirleri ve çok sayıda Suriyeli ve Şanlıurfalı katıldı.
Açılış programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından Suriyeli öğrencilerin İstiklal marşının okumasıyla başladı. Minik Suriyelilerin sergilediği gösterilerin ardındansa açılış konuşmaları yapıldı. Programda konuşan Vali İzzettin Küçük, “Ensar ve Muhacir ismi mübarek bir isimdir. Biz de ismi bu kadar büyük olan bir derneğe ve kardeşliğe yakışacak binada en iyi bina olsun dedik ve bu binayı Valilik olarak derneğimize tahsis ettik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
2011 yılından bu yana Suriye ve Suriyeliler konusunda Türkiye’nin duruşunun hiçbir şekilde değişmediğini dile getiren Vali İzzettin Küçük, şunları söyledi:
“Bunda bir milim gerileme yoktur, hatta ilerleme vardır. Bizim Suriyeli kardeşlerimize bakışımız şudur. Aslında sınırlar var ama buralar yıllar önce bir ülkeydi. Bu yüzden bizim için bugün de değişen bir şey yok. Yaklaşık bin sene aynı kaderi yaşadık; aynı hayalleri, aynı kültürü yaşadık. Bunun için Suriyeli kardeşlerimiz geldiğinde hiç tereddütsüz bunu bir külfet ve mihnet olarak görmedik. Nasıl Suriyeli kardeşlerimiz bir imtihandaysa bizler de başka bir yönüyle imtihan içerisinde olduğumuzu düşündük ve kucak açtık. Suriye’de barış hakim olana kadar kardeşlerimiz kendi vatanlarında olduğu gibi kalacaktır. Devletin ve hükümetin kararlılığı budur. Bu yüce milletin de bugüne kadar koyduğu tavır budur. Bundan sonra da böyle olacaktır.”
“HALKI KİN VE NİFAK DUYGULARIYLA BİR BİRİNE DÜŞÜRME SUÇUNU İŞLİYORLAR”
Son günlerde özellikle sosyal medyada Şanlıurfa’daki Suriyelilere karşı yürütülmeye çalışılan olumsuz örgütlenmeye de dikkat çeken Vali İzzettin Küçük, sosyal medyada yer alan Suriyelilere karşı yapılması düşünülen mitingi yasakladığını açıkladı. Vali Küçük: “Sosyal medyada milletimizi temsil etmeyen bir azınlık güya bir örgütlenme ile miting yapacaklarmış. Şimdiden söylüyorum, vali olarak bu mitingi yasakladım. Bununla birlikte sosyal medya üzerinden bu tür haberleşme yapanlar şunu bilsin; halkı kin ve nifak duygularıyla bir birine düşürme suçunu işliyorlar. Şu anda istihbarat ve siber suçlarla mücadele birimlerimiz bu kişileri belirledi. Bunları toplum önünde teşhir edeceğim. Suç işlemişlerdir, gereğini yapacağız” diye konuştu.
Suriyeli Müftü El Mesud ise yaptığı konuşmada, “İlk günden bu yana hem Türkiye’de hem sınırın diğer tarafındaki Suriyelilere yardım elini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve onun ensar halkına Suriye halkı adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Dernekte muhacirlere ensar Türk halkıyla bir arada yaşamayı öğretmeye çalıştıklarını ifade eden El Mesud; Suriyeli çocukların eğitimi için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler; derneğin açılış kurdelesini kesti. Program, dernek binasının davetlilerle gezilmesinin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!