Muhabirlere zorlu eğitim

Güncelleme Tarihi:

Muhabirlere zorlu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 14:20

Anadolu Ajansı (AA), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak uluslararası operasyonel muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen Savaş Muhabirliği Eğitimi, Polis Akademisi’nin Gölbaşı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

‘Toplumsal Olaylarda Ekipman Kullanımı’ dersine katılan savaş muhabiri adayları, kitlesel olaylarda nasıl davranmaları gerektiğini öğrendi. Eğitim kapsamında TOMA’dan tazyikli su sıkılan muhabirlere, biber gazlı müdahalede de bulunuldu.

KESİKKÖPRÜ’DE HAYATTA KALMA MÜCDADELESİ

Muhabirlere, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı Deniz Limanları Şube Müdürlüğü’nde görevli deniz polisleri tarafından Kesikköprü Barajı’nda verilen eğitimlerde suda hayatta kalma, suda vücut ısısını koruma ve boğulmak üzere olan birine müdahale yöntemleri uygulamalı anlatıldı. Eğitim sırasında senaryo gereği can yelekleri ile suya bırakılan muhabirlerin, yüzme bilmeyen arkadaşları tarafından kıyıya getirilmesi ilgi çekti. Polis Akademisinin Gölbaşı Sürüş Teknikleri Eğitim Pisti’nde güvenli sürüş teknikleri eğitimi de alan haberciler, simülasyon araçlarında ve uzman polisler tarafından parkurda ileri sürüş tekniklerini öğrendi.

BAKMADAN GEÇME!