Muhabirin gözyaşları

Güncelleme Tarihi:

Muhabirin gözyaşları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 15:33

IRAK Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Esat Salihi ve beraberindeki heyet, Polatlı Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı Türkmenleri ziyaret etti. Türkmeneli TV’ye röportaj veren Salihi'nin bölgede katledilen masum insanlardan söz ederken duygulanması, muhabir Duygu Yelin’i de ağlattı. Yelin röportaj sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Havan mermisinden yararlanan ve keskin nişancıların hedefi olan 4 yaralı, Polatlı’da ameliyat edildi ve tedavileri devam ediyor. Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan tarafından karşılanan Türkmen heyeti, servislerde yatan hastaları tek tek ziyaret etti. Yaralılara ’Geçmiş olsun’ dileklerini ileten Esat Salihi, şöyle dedi:

"Sizleri vatan toprağınızdan kovmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Dedelerimiz nasıl yurdumuzu savunmuşsa bizler de aynı şekilde savunacağız. Topraklarımızı DAEŞ’e ve diğer terör unsurlarına terketmeyeceğiz. Bölgede Arap kalmadı, orayı terkettiler. Ama biz termekmeyeceğiz. Kerkük’te, Tazehurmatu’da ve bölgede mezhepçiliği körükleyen ve bu bahane ile terör yapan unsurların hakkından geleceğiz. Mezhepler şahısla Allah arasındadır."

Haberin Devamı

Bazı yaralılar yakınlarını kaybettiklerini belirterek göz yaşlarını tutamadı. Salihi ve beraberindeki heyette bulunanlar da duygulandı.

"TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ"

Polatlı Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hüseyin Arslan, Mart ayından bu yana 111 Iraklı Türkmen’i tedavi ettiklerini söyledi. Bundan önce gelen iki kafilenin kimyasal silah saldırısından etkilendiğini ve tedavilerinin hassasiyetle yapıldığını anlatan Arslan, son 4 yaralının ise bombalı saldırı ve kurşunla yaralandıklarını, vücutlarında kırıklar oluştuğunu belirtti. Arslan, "Yaralılarımızı ameliyat ettik durumları oldukça iyi" dedi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Esat Salihi, Türkmenlerin Polatlı Devlet Hastanesi’nde tedavisinin büyük bir titizlikle yapıldığını tesbit ettiklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, hükümetine ve tüm yetkilileri teşekkür ediyoruz. Daima bizim yanımızda oldu, bize destek verdi, yaralarımızı sardı" diye konuştu.

MUHABİRİN GÖZYAŞLARI

Esat Salihi ile birlikte Türkmeneli Vakfı Başkanı Fatih Türkcan, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Adil Selvi, Eski Milletvekili Fevzi Ekrem Terzi de ziyaret heyetinde yer aldı. Türkmen lider Esat Salihi hastane çıkışında Türkmeneli TV’ye röportaj verdi. Bölgedeki terör vahşetinden ve katledilen masum insanlardan söz ederken duygulanan Salihi’nin konuşması, muhabir Duygu Yelin’i de ağlattı. Muhabir Duygu Yelin röportaj sırasında gözlaşlarını tutamadı.

BAKMADAN GEÇME!