Muğla'yı temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

Muğlayı temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 19:24

Muğla'yı temsil edecekler

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, halkoyunları il yarışması düzenlendi. Yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı yarışmada, 6- 7 Mayıs arasında Bodrum'da yapılacak olan grup yarışmalarında Muğla'yı temsil edecek ekipler belirlendi.
Türkiye Hakloyunları Federasyonu tarafından Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonunda düzenlenen yarışmayı; Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ünal, Türkiye Halkoyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Melih Taşer ve yaklaşık 300 kişi izledi. 4 kategori şeklinde düzenlenen yarışmaya Milas'tan 2, Bodrum'dan ise 3 ekip katıldı. 4 kulüpten 5 ekibin katıldığı yarışma sonunda birinci olanlar, 6- 7 Mayıs arasında Bodrum'da yapılacak olan grup yarışmalarında Muğla'yı temsil edeceği belirtildi.
Yarışmayı izleyenler de zaman zaman oturdukları yerden öğrencilere eşlik ederek oynadı.  Yaklaşık 120 öğrencinin katıldığı yarışmada Büyükler Kategorisinde Milas Folklor Araştırma Kulübü, Yıldızlar Kategorisinde Bodrum Yörük Obası Spor Kulübü, Minikler Kategorisinde Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Spor Kulübü ve Gençler Kategorisinde Milas Folklör Araştırma Kulübü öğrencileri birinci oldu. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, "Burada geleneklerimizi yaşatan bu küçük kardeşlerimize de çok teşekkür ediyorum. Böyle bir görevi üstlendiler ve başarılı bir şekilde yerine getirdiler, hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!