Muğladaki Akademisyenler İçin Soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Muğladaki Akademisyenler İçin Soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 15:47

AK PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ NİHAT ÖZTÜRK

Bir grup öğretim üyesi tarafından sözde ‘Barış için akademisyenler insiyatifi’ adı altında bildiri yayınlayanların içinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler ile ilgili Üniversite tarafından ceza ve disiplin soruşturması başlatılmasının ardından Muğla Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.
Şu ana kadar arama ve gözaltı kararı bulunmazken, Emniyet birimleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bildiriyi imzalayan 9 akademisyen hakkında Savcılığın talimatı ile soruşturma başlattı. Savcılık soruşturması öncesi ceza ve disiplin soruşması başlatan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mansur Harmandar “Kendilerini sözde ‘barış için akademisyenler İnisiyatifi’ olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanı yayımladıkları bildiriyle devletimizin kamu düzenini sağlamak amacıyla sürdürmekte olduğu teröre karşı mücadelesini katliam ve kıyım olarak nitelendirmiştir. Vatandaşlarımızın güvenliği için terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonları suç gibi göstermek amacıyla provakatif bildiri yayımlamak hiçbir şekilde akademik anlayış ve fikir özgürlüğü ile bağdaştırılamaz. Ne yazık ki Üniversitemiz öğretim elemanlarından da bu menfur bildiriyi imzalayanlar olmuştur. Bu durum üniversitemiz yönetimine intikal ettiği andan itibaren olay üzerinde hassasiyetle durulmuş ve ilgililer hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları hemen başlatılmıştır” dedi.
MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK: “BU VATANA İHANET BELGESİSİDİR”
Yaptığı açıklamada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden 9 öğretim üyesinin bildiriyi imzalaması ile ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması yönünde Üniversiteye görev düştüğünü açıklayan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, sözde akademisyenler tarafından imzalanan bildirinin vatana ihanet belgesi olduğunu söyledi. Milletvekili Öztürk, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz ve hassas günlerden geçtiğimiz bu günlerde birlik ve beraberlik mesajlarının verilmesini isterdik. Maalesef kendisini sözde aydın ve akademisyen zanneden ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden de 9 kişinin imzaladığı bildiri vatana ihanet belgesidir. Doğu’da ve Güneydoğu’da PKK terör örgütü tarafından asker, polis ve Kürt vatandaşlarımız katlediliyor, bunları görmüyorlar, çapulculara karşı vatanını savunan, bölge insanının refah ve huzurunu savunan askerlerimize ve polisimize karşı bildiri yayınlanıyor. Bu sözde akademisyenler inşallah hukuk karşısında gerekli cezayı alırlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!