Muğla'da tıkalı damarlara 'balon yöntemi' ile tedavi

Güncelleme Tarihi:

Muğlada tıkalı damarlara balon yöntemi ile tedavi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 10:05

Muğla'da tıkalı damarlara 'balon yöntemi' ile tedavi

Haberin Devamı

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nde ilk defa 70 yaşındaki bir kadın ve 60 yaşındaki bir erkek hasta, balonla damar darlığı açma yöntemi olan 'balon anjioplasti' ile sağlığına kavuşturuldu. Muğla'da ilk defa bir kamu hastanesinde böyle bir ameliyatın gerçekleştirildiği bildirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, geçen hafta, bacak damar tıkanıklığı olan biri kadın 2 hastada balon anjioplati yöntemini uyguladı. İki hasta da sağlığına kavuştu.

Muğla'da ilk defa bir kamu hastanesinde böyle bir tedavinin gerçekleştirildiğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Buğra Harmandar, "Hastanemiz bünyesinde inşa edilmekte olan J Blok içerisinde 1-2 ay içerisinde açılacak olan erişkin ve çocuk kalp ve damar cerrahisi bölümünde açık, kapalı kalp ameliyatı, kalbi delik çocuklara ameliyat, balon ve stent işlemleri gerçekleştirilecek. Tüm bu ameliyatlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dahilinde tamamen ücretsiz verilmeye başlanacak. Bacak damar tıkanıklığı olan 2 hastaya başarılı bir şekilde balon anjioplasti işlemi SGK güvencesi altında tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Hastalarımız sağlığına kavuşarak taburcu edildi" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!