Muğla’nın Seçmen Sayısı 7 Bin 68 Arttı

Güncelleme Tarihi:

Muğla’nın Seçmen Sayısı 7 Bin 68 Arttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:06

MUĞLA'DA SANDIK BAŞKANLARI BİLGİLENDİRİLDİ

1 Kasımda yapılacak 26. dönem milletvekilliği seçimlerinde Muğla genelinde 6’sı cezaevinde 2 bin 87 sandıkta 673 bin 144 seçmen oy kullanacak.
Muğla İl Seçim Kurulu başkanlığından edinilen bilgilere göre 1 Kasım Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde 6’sı cezaevinde olmak üzere 2 bin 87 sandıkta 673 bin 144 seçmen oy kullanmak için sandığa gidecek. Muğla’da 7 Haziran seçimlerinde 2 bin 76 sandıkta 666 bin 76 seçmen oy kullanmıştı. Muğla’nın seçmen sayısında 7 Hazirandan bu yana 7 bin 68 seçmen artışının yaşandığı öğrenildi.
1 Kasım da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri hazırlıkları devam ederken Muğla ve ilçelerinde sandık kurul başkanları ve üyelerin bilgilendirme toplantıları tamamlandı. Sandık kurul başkanlarına oy pusula torbaları da teslim edilmeye başlandı. Fethiye’de de 1 Kasım Pazar günü yapılacak seçimde 304 sandıkta 106 bin 387 seçmen sandığa gidecek. Seydikemer ilçesinde ise 146 sandıkta 43 bin 554 seçmen sandığa gidecek. Seydikemer ilçesindeki Seydikemer cezaevinde ise 177 tutuklu ve hükümlünün oy kullanacağı öğrenildi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda Seydikemer ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafından sandık kurulu üyelerine sandık kurullarının oluşumu ile görev ve yetkileri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
Seydikemer ilçe Seçim Kurulu Başkanı Murat Akdölek ve Fethiye İlçe Seçim Kurulu Müdürü Osman Kaya sandık kurul üyelerini oy verme işlemi ile ilgili sandık kurul üyelerinin görevleri kapalı oy verme yerinde seçmenin uyması gereken kurallar zarfların açılması oyların sayım ve dökümü ile ilgili olarak bilgilendirdiler. Toplantıda sandık kurulu başkan ve üyelerinin soruları da cevaplandırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!