Muğla Başkanlar Zirvesi Toplantısı Fethiye’de Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Muğla Başkanlar Zirvesi Toplantısı Fethiye’de Gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 13:32

BAŞKANLAR ZİRVESİ TURİZM TOPLANTISI FETHİYE2DE GERÇEKLEŞTİ

Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu’nun girişimleriyle başlatılan Muğla ilçeleri arasındaki turizmde yaşanan sorunlara bölgesel anlamda çözüm bulabilmenin yolunu açan “Başkanlar Zirvesi Turizm Değerlendirme Toplantısının” ikincisi Fethiye’de gerçekleştirildi.
Fethiye Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya,Fethiye, Marmaris, Bodrum Belediye Başkanları , GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu,oda temsilcileri ile turizmciler katıldı.
Toplantı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi’nın açılış konuşması ile başladı.Başkan Saatçı, son günlerde terör olaylarının artmasından duyduğu üzüntü ve endişeyi dile getirdi. Bodrum, Fethiye, Marmaris Belediye Başkanlarının bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu ve bu girişimin bir ilk olduğunun altını çizen Saatçı, Okulların açılmasının 28 Eylül 2015 tarihine ertelenmesiyle ilgili 3 Belediye Başkanının yaptığı ortak basın açıklamasının Türkiye’de çok ses getirdiğini ve yankı bulduğunu söyledi.
Başkan Saatçı’dan sonra söz alan Başkanlar toplantısı oluşumunun mimarı GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, teşriflerinden dolayı tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum diyerek Marmaris’te yapılan ilk toplantıyı özetledikten sonra geleceğe dönük çalışmalarla ilgili kısa bir özet sundu.
Bülbüloğlu, toplantıların devam etmesinin bölge turizminin gelişmesi ve sorunlarının giderilmesi açısından çok büyük yararı olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizmciler olarak 2016 yılına rahat girebilmemiz için gereken önlemleri acilen almalıyız. Gözlemlediğimiz kadarıyla Tur operatörleri eski otelleri gözden çıkardı. Bu önemli bir girişimdir. Kalite’den ödün vermeden çalışmalı, çıtayı yüksekte tutmalıyız. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Bu konuda da odalarla birlikte çalışmamız şart, dedi.
Toplantıya misafir olarak katılan Hilton Dalaman-Sarıgerme Resort & SPA Genel Müdürü
HakanAlpay , 19 Ağustos 2015 tarihi itibariyle Dalaman Havaalanına inen uçak sayıları hakkında geçmiş yıllarla karşılaştırmalı olarak bilgi vererek Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan ÖNAL’ın geçtiğimiz haftalarda Dalaman’da olduğunu ve bölge için bir stratejik planı yapılmasını istediğini ifade etti.
KENDİ GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYALIM
FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz TORUNOĞULLARI Muğla olarak kendi gücümüzle ne yapacağımıza kendimiz karar verelim. Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğini alabilirsek çok daha güzel olur. Haziran ayında Antalya’da yapılan toplantıdan da olumlu sonuçlar çıkmadığını ve verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum dedi.
TURİZMDE DEĞİŞİM ŞART
Toplantıda söz alan Geçmiş dönem Turizm Bakanlarından Bahattin Yücel: “ Olumsuz giden bir tabloyla karşı karşıyayız. Önümüzdeki günlerin daha da kötüye gideceğini tahmin etmek zor değil ama ümidimizi de kesmeyelim. Türkiye iç savaşın eşiğindeyken turizmi konuşmak zor Turizm Ankara’dan yönetilemez ve Ankara’dan çok şey beklemeyelim, kendi iç dinamiklerimizi harekete geçirmek zorundayız dedi.
ACAR: ÇALIŞMALARI SEKRETERYA SÜRDÜRSÜN”
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise , “bence toplantıya katılan Ticaret Odası ve Esnaf Odası Başkanlarımızı da dinleyelim. Bundan sonra ne yapacağımıza, nasıl devam edeceğimize ortak karar verelim. Bu birliğe bir şekil verelim. Öncelikle bir sekretarya oluşturulması gerekir diye düşünüyorum. Çalışmalarımızı bu sekretarya yürütsün. Gelecek toplantının gündemini hazırlasın. Bundan sonra gündem çerçevesinde düzenli olarak toplantılarımızı sürdürelim. İhtiyaç çerçevesinde de diğer şehir ve kurumları davet ederiz” ifadesini kullandı.
2016 SIKINTILI BİR YIL OLACAK
Toplantıda söz alan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ,” Personel eğitimi ve kalifiye eleman için işletmelerle işbirliği yapmak zorundayız. Bizim bu konuda yapılmış çalışmalarımız var. Bunları geliştirerek sürdürüyoruz. 2016 yılının sıkıntılı geçeceği belli ama biz oda olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
BİRLİKTE İŞ YAPMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRELİM
Muğla’nın özellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçeleri dünyadaki diğer şehirlere göre çok özellikli bir yer. Örneğin Mavi yolculuk parkuru gibi çok özel imkânlarımız var. Ancak bir türlü gerektiği gibi pazarlayamıyoruz diyerek konuya giriş yapan Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Bşk. Akif ARICAN; biz birlikte iş yapma kültürünü geliştirmeliyiz. Bu girişim de bunun güzel bir örneğidir. Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası olarak Bizim de personel eğitimiyle ilgili değişik çalışmalarımız ve projelerimiz var. Paydaşlarımızla ortak çalışıyoruz. Anketörlerle hangi alanda eğitim yapılacağını araştırıp tespitlerimize göre çalışmalıyız” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!