Ege Haberleri

EGE

    Muğla balına Ula’da tesis

    Ahmet BAYRAK / MUĞLA, (DHA)
    12.08.2009 - 21:58 | Son Güncelleme:

    Türkiye’nin çam balı üretiminin yüzde 75’ine sahip olan Muğla’nın işleme sorunu bitti. Gökmenler AŞ’nin kurduğu tesisle yılda 1800 ton bal işlenip, ihraç edilecek.

    MARMARİS’te 1950 yılından bu yana arı ürünleri konusunda hizmet veren Gökmenler Balcılık Şirketi, Tarım Köyişleri Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımları Projesi’nden aldığı yüzde 50 hibe desteğiyle Ula’da bölgenin en modern bal işleme ve paketleme tesisini kurdu. 460 bin TL’ye malolan üç katlı tesiste, el değmeden tam otomatik makinelerde yılda 1800 ton bal işlenip paketlenerek, ihraç edilecek.

    15-20 bin ton üretim

    334 köyde 5 bin 618 ailenin geçimini arıcılıkla sağladığı Muğla, Türkiye’deki toplam bal üretiminin yüzde 75’ini üretiyor. Gökmenler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökmen, “Muğla’da yılda 15-20 bin ton bal üretiliyor. Bizim ballarımız başka şehirlerde paketlenerek satılıyordu. Kendi balımızı işleyip paketlemek için bu tesisi kurduk. Bölgenin ürünleri daha iyi değerlendirilecek ve istihdamla birlikte ilimize döviz kazandıracağız. En büyük hedefimiz insanların özlediği en kaliteli, en sağlıklı bal ve bal ürünlerini her zaman olduğu gibi sofralarından eksik etmemek” dedi.

    Dünya markası

    Kurumsallaşmak ve markalaşmanın çok önemli olduğunu belirten Gökmen, Muğla’nın çam balının lezzet ve kalite açısından çok farklı olduğunun da altını çizerek, “Hedefimiz bu farkı tüm dünyaya farkettirmek. Bunu da iyi paketleme ve ambalajlamayla yapabiliriz. Bu amaçla yola çıktık” diye konuştu.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı