Mugabe'nin eşi nerede?

Güncelleme Tarihi:

Mugabenin eşi nerede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 15:41

Güneydoğu Afrika ülkesi Zimbabve’de geçtiğimiz hafta yapılan darbenin ardından 93 yaşındaki Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin koltuğundan indirilmesine yönelik adımlar atılırken, Mugabe’nin halk ve ordu tarafından sevilmeyen eşi First Lady Grace Mugabe’nin ortalıkta görünmemesi çeşitli söylentilere neden oldu.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesi, aşırı lükse düşkünlüğü nedeniyle Gucci Grace diye anılan First Lady’nin, Robert Mugabe’den farklı olarak gizli bir askeri üste tutulduğunu yazdı.

Devlet Başkanı Robert Mugabe, askeri müdahale sonrası ordu komutanlarıyla bir araya gelmiş, bir mezuniyet törenine katılmış ve son olarak da dün akşam televizyondan yaptığı açıklamada görevinin başında olduğunu ifade etmişti. 52 yaşındaki eşi Grace Mugabe ise askeri müdahalenin ardından hiç kamuoyu önünde görülmedi. First Lady’nin nerede olduğu da bilinmiyordu.

'KOCASINI KÖTÜ ETKİLİYORDU'

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan bir askeri yetkili, Grace Mugabe ile ilgili olarak “Mugabe iktidardayken kocası üzerinde kötü etkisi vardı. Mugabe ile koltuktan inmesi için müzakere yaparken de kötü bir etki yapıyordu. Komplo yapmaması ve kocasını etkilememesi için uzaklaştırıldı” dedi. Yetkili, “Onunla ilgili kararı daha sonra vereceğiz. Çok zengin bir kadın ve bütün bu parayı nasıl kazandığına bakacağız” diyerek, Grace Mugabe’ye karşı yolsuzluk soruşturması açılabileceğine dair işaret verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!