Mugabe karşıtı gösteride güldüren pankart

Güncelleme Tarihi:

Mugabe karşıtı gösteride güldüren pankart
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 16:38

Zimbabve’de ordunun darbesinin ardından istifa etmesi için kendi partisi de dahil ülkenin büyük kesiminin baskı yaptığı Devlet Başkanı Robert Mugabe’ye karşı haftasonu yapılan gösterilerde ilginç bir pankart göze çarptı.

Haberin Devamı

Başkent Harare’deki gösterilerden birinde Mugabe’ye koltuğundan inmesi için sloganlar atan ve afişler taşıyan eylemcilerin arasında bir başka grup açtıkları pankartla diğerlerinden ayrıştı.

Bu grubun elindeki pankartta ‘Wenger Out’ (Wenger Dışarı) yazıyordu. Ancak Zimbabve hükümetinde Wenger isimli bir yetkili olmadığı için pankartın hedefi önce anlaşılamadı. Bir süre sonra ise grubun, Mugabe protestosuna katılan İngiliz futbol takımı Arsenal’in taraftarı olan Zimbabveliler olduğu anlaşıldı.

ONLAR DA İSTİFA İSTEDİ

Arsenal taraftarları, askeri müdahale sonrası Devlet Başkanı Mugabe’ye karşı protestolara katılmakla birlikte esprili bir dille 1996’dan beri takımın teknik direktörü olan Arsene Wenger’in istifasını istiyordu. Fransız teknik direktör Arsenal’i 21 yıldır çalıştırıyor ve son yıllarda başarısız sonuçlar nedeniyle yoğun eleştiri alıyor. Mugabe ise 37 yıldır iktidarda.

Haberin Devamı

Mugabe karşıtı gösteride güldüren pankart

Arsene Wenger

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!