Müftü Vekili Büyük'ten Halep'e yardım çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Müftü Vekili Büyükten Halepe yardım çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 16:25

Müftü Vekili Büyük'ten Halep'e yardım çağrısı

Haberin Devamı

Zafer KUMRU/ ERZURUM, (DHA)- Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından başlatılan 'Halep'te insanlık ölmesin' yardım kampanyasına destek istedi.

Müftü Vekili Celal Büyük, ülkemizin güneyi Halep'te müslümanların bombalar altında ölüme mahkum edildiğini vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından 'Halep'te insanlık ölmesin' yardım kampanyası başlatıldığını belirten Celal Büyük şunları söyledi:

"Ülkemizin güneyinde Halep'te müslüman kardeşlerimiz bombalar altında ölüme mahkum edilmektedirler. Bu kampanyanın başlatılma gayesi Halep'te katledilen, kuşatma altında bulunan müslüman din kardeşlerimize yardım eli uzatmaktır. Türkiye Diyanet Vakfımız Halep'te insanlık ölmesin yardım kampanyasında ayni ne nakdi yardım kampanyası başlatmış bulunmaktadır. Vatandaşlarımız 5601'e SMS göndermek suretiyle nakdi yardımda bulunabilirler. Biz nakdi yardımın yanında yine Türkiye Diyanet Vakfımızın bu bölgede yaptığı ihtiyaç analizi neticesinde oradaki kardeşlerimizin şu anda ihtiyaç duydukları listeden hareketle Erzurum şubesi olarak bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Kömür sobası, odun ve kömür, yatak, halı, temizlik ve hijyen malzemeleri, mutfak malzemeleri, kışlık giyecek ve bebek bisküvisi ve mamasına ihtiyacımız var. Kamanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız kendilerine en yakın camilere müracaat edebilirler.Bu kampanyaya destek veren özellikle cumhuriyet caddesi esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 70 bin TL'ye yakın bir nakdi yardım toplandı. İhtiyaç listesine göre yardımlarımız hazırlayıp 9 Ocak'ta Erzurum'dan TIR'larımızı Halep'e göndereceğiz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!