Müftü Ve İmam, Birlik Ve Beraberlik İçin Aşure Dağıttılar

Güncelleme Tarihi:

Müftü Ve İmam, Birlik Ve Beraberlik İçin Aşure Dağıttılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 13:45

NOMANOĞLU CAMİİNDE DÜZENLENEN AŞURE ETKİNLİĞİNDE ÇUKUROVA MÜFTÜSÜ HÜSEYİN GÜN VE İMAM HATİBİ ORHAN DURMAZ, CUMA NAMAZI ÇIKIŞINDA VATANDAŞA AŞURE DAĞITTI.

Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün Nomanoğlu Camiinde düzenlenen Aşure etkinliğinde cami imamı Orhan Durmaz ile Cuma namazı çıkışında vatandaşa aşure dağıttı.
Nomanoğlu Camiinde Cuma namazı çıkışı Muharrem ayı dolayısıyla hazırlanan 3 bin kişilik aşure vatandaşlara ikram edildi.
Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, burada yaptığı konuşmada,“ Kerbela’yı anlamak, Kerbale’dan ayrılık, gayrılık değil, birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbela’dan kin, nefret değil, sevgi, muhabbet ve hoşgörü devşirmektir. Kerbela’yı anlamak Hz. Hüseyin gibi davranmak, onun gibi yaşamaktır. Kerbela’yı anlamak, yeni Kerbela’lar yaşanmaması için bu acı hadiseden dersler ve ibretler çıkarmaktır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Rabbim Muharrem ayını vatanımız, milletimiz ve tüm Alemi İslam için hayırlara vesile kılsın. Bu programımıza uzaktan ve yakından katılan herkese, can dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
İmam Orhan Durmaz da , Muharrem ayının İslam alemi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, bu ayda birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini söyledi.
Durmaz , Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem’in aşure ayı olarak adlandırıldığını aktardı. Cami cemaati ve vatandaşın kaynaşmasını sağlamak, bin yıldır süren kardeşliğin pekiştirilmesi adına böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten Durmaz , aşurede farklılıkların birleşip kendine has bir lezzet kazandığını anlattı.
Konuşmanın ardından Cami İmamı Hatibi Orhan Durmaz’ın yaptığı dua ile vatandaşlara aşure ikram edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!