Müftü Sürgeç'ten bayram mesajı

Güncelleme Tarihi:

Müftü Sürgeçten bayram mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 15:27

Müftü Sürgeç'ten bayram mesajı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ İl Müftüsü Celal Sürgeç, Ramazan Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Bayramların toplumların milli birlik ve beraberlik duygularının zirveye çıktığı müstesna günler olduğunu belirten Müftü Celal Sürgeç, Ramazan Bayramı'nın da Müslümanların oruç, zekât, fıtır sadakası, teravih namazı gibi ibadetleri ve diğer dini vazifeleri yerine getirmede, Kur'an-ı Kerim'le adeta yeniden buluşmada gösterdiği başarının bayramı olduğunu kaydetti. Sürgeç, mesajında şöyle dedi:
"Ramazan Bayramı boyunca, evlerden evlere barış taşınacak, müjdeler götürülecektir. Bugün her bir Müslüman Kur'an'dan bir ayet gibi kalbini, gönlünü, sevgisini diğer Müslüman kardeşine götürecek, yüzleri Kur'an neşesi saracak, dargınlık ve kırgınlıklar ortadan kalkacak, küslükler son bulacaktır. Ahirete irtihal edenlerimiz unutulmayacak, milletimizin birlik ve bütünlüğü, ülkemizin dirlik ve düzeni için bu topraklara canlarını ekerek, kanlarıyla sulayarak vatan yapmış aziz şehitlerimiz Fatihalarla, dualarla rahmet, minnet ve şükranla yâd edilecektir. Ramazan ayı boyunca elde ettiğimiz ahlaki erdemler, insani ve İslami değerler bayramdan sonra da korunacak ve muhafaza edilecektir. Aziz milletimizin, bütün inananların ve hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutlar, İslam âleminde, gönül coğrafyamızda akan kan ve gözyaşlarının dinmesine, insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!