Müftü Güven tefsir dersi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Müftü Güven tefsir dersi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 18:13

Müftü Güven tefsir dersi yaptı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - İL Müftüsü Şahin Güven, Aydınlıkevler Mahallesi Bilal-i Habeşî Camii’nde, aynı caminin Kur’an kursu öğretici ve öğrencileri ile cemaate tefsir dersi yaptı.

Her ay düzenli olarak yapılması planlanan tefsir derslerinin ilkini İl Müftüsü Şahin Güven yaptı. Tefsir sohbetinde Fatiha Suresinin öneminden bahseden Güven, çok önemli bir sure olduğu için günde en az 40 defa namazlarda tekrarlandığını ifade ederek Fatiha Suresi olmadan namazların kabul olmayacağını söyledi. Yüce Allah’ın meşru kıldığı her şeyi yapmanın ve iyi olan her amelin yapılmasının ibadet olduğuna vurgu yapan Güven, ibadetin hayatın tamamını kapladığını bundan dolayı da yapılan her şeyin kulluğu ilgilendirdiğinin altını çizdi. Güven sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rabbimizi hakkıyla tanıyıp ona gereğince kulluk etmeliyiz; kulluğu yalnızca ona yapıp yardımı da yalnızca ondan dilemeliyiz. İbadet ve dualarımızla dosdoğru yolda olmayı, Yahudilerin ve Hristiyanların yoluna sapmamayı ve sıddıkların, şehitlerin, salihlerin ve peygamberin yolunda olmayı Yüce Allah’tan devamlı surette istemeliyiz.”

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!