Müftü Güven "Gençler Huzurda Buluşuyor" programında konuştu

Güncelleme Tarihi:

Müftü Güven Gençler Huzurda Buluşuyor programında konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 17:40

Müftü Güven "Gençler Huzurda Buluşuyor" programında konuştu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) -İL Müftülüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Huzur’da Buluşuyor” programında konuşan Müftü Şahin Güven, " Dünya hayatı bir yolculuktur. Bu yolculukta neleri yapıp nelerden kaçınmamız gerektiğini kitabımız Kur’an’dan öğreniyoruz" dedi.

Sabah namazında Hunat Camii’nde gerçekleştirilen “Gençlik Huzur’da Buluşuyor” programında konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, “Yüce Allah, bizi dünyaya bir imtihan için gönderdikten sonra, peygamberler ve kitaplar da gönderdi ki başına buyruk yaşamayalım. İlk insan, aynı zamanda ilk peygamber Hz. Adem (aleyhisselam), son peygamber de Hz. Muhammed Mustafa’dır (sallallahu aleyhi ve sellem). Peygamber Efendimize peygamberlik geldikten sonra, vahiylerle gelen ve ayet ayet, sure sure tamamlanan Kur’an-ı Kerim de nüzul oldu. Bu yüce kitap, dünya hayatımızda emirlerine uymamız, yasaklarından kaçınmamız için gönderilmiştir. O, bize yol rehberidir. Dünya hayatı bir yolculuktur. Bu yolculukta neleri yapıp nelerden kaçınmamız gerektiğini kitabımız Kur’an’dan öğreniyoruz" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Güven şöyle konuştu:

"Kur’an-ı Kerim, emirler ve nehiyler sunduğu gibi, içerisinde bir de hayat hikayeleri, kıssalar vardır. Yüce Allah, bir kısım peygamberlerin ve salih insanların hayat hikayelerini de kitabımızda anlatır. Bunlardan birisi de lokman suresinde, Hz. Lokman’ın (aleyhisselam) oğluna yaptığı öğüt ve nasihatlerdir. Alimlerimizin kimi, Hz. Lokman’ın peygamber olup olmadığı konusunda ihtilaf etmişlerdir; ama büyük çoğunluk peygamber değil de Allah’ın sevgili kullarından birisi olduğunu söylerler. Kur’an-ı Kerim’in 31. suresi olan Lokman suresinin 12-19. ayetlerinde Allah, Hz. Lokman’ın oğluna yaptığı nasihatleri bize anlatmaktadır. Ayetlerin başında rabbimiz, ‘Biz, Lokman’a hikmeti verdik’ buyuruyor. Lokman hekim denilir ya, buradaki hekimlikten maksat doktorluk değil, hikmetli hareket etmek, nerede ne yapacağını bilmek, vahiyleri anlama idrak ve kabiliyetine sahip olmak demektir. Rabbimiz bu hikmeti de kendisine şükretmesi için verdiğini söylüyor."

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!