Müftü Çakı: Regaib gecesi Allah müminlere bolca rahmet verir

Güncelleme Tarihi:

Müftü Çakı: Regaib gecesi Allah müminlere bolca rahmet verir
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:49

Müftü Çakı: Regaib gecesi Allah müminlere bolca rahmet verir

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN İl Müftüsü Veysel Çakı, üç ayların bugün başladığını belirterek, "29 Mart Perşembe gününü 30 Mart Cuma gününe bağlayan gece, mübarek Regaib gecesidir. Bu gecede Allah müminlere rahmet ve mağfiretini bolca verir. Bu gece kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir rahmet ve mağfiret gecesidir" dedi.



Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle internet sitesi üzerinden mesaj yayınladı. Müftü Çakı, Allah’ın rahmet, mağfiret ve bereketinin yoğun olduğu üç ayların birincisi olan Recep ayının bu gün başladığını belirterek, "Bu özel aylar, Recep, Şaban ve Ramazan ve bu ayların içinde yer alan mübarek gün ve geceler, ömrümüzün değerini idrak etmemizi sağlayan zaman dilimleridir. Bu özel vakitler günahlardan arınmak için sunulan imkan ve fırsatları; Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatır. Aslında inanan insanlar tüm zamanları, günler, geceler, haftalar, aylar ve seneleri, Allah’a kulluk şuuruyla ve Rabbimizin rızasına ermek amacıyla yaşamalıdır. Ancak üç aylar olarak bilinen rahmet iklimi, manevi coşkunun daha yoğun yaşanacağı, ruh dünyamızı ve kalbimizi yeniden imar edeceğimiz, kendimizi daha sık sorgulayacağımız bir dönemdir" diye konuştu.

Müftü Çakı, üç aylardan Recep ve Şaban'ın Ramazan’a hazırlık dönemi olduğunu ifade ederek, "Üç ayların gelişinin müjdecisi ise Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib gecesidir. 29 Mart Perşembe gününü 30 Mart Cuma gününe bağlayan gece, bir kez daha idrak edeceğimiz mübarek Regaib Gecesidir. Regaib, çok bağış ve bol ihsan anlamına gelen 'rağibe' kelimesinin çoğuludur. Bu gecede Allah müminlere rahmet ve mağfiretini bolca verir. Bu gece kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir rahmet ve mağfiret gecesidir. Bu nedenle Regaib gecesinde yüce Rabbimizin değer verdiği, rağbet ettiği şeylerle tevbe, dua, namaz, Kuran okuma, zikir ve salavatla meşgul olmalıyız. Birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşmalı, aramızdaki dargınlık ve küskünlükleri kaldırmalı, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!